Ve restorasyon başladı

Tarihi İskilip Kalesi'nde restorasyon başladı.

16 Ekim 2018 Salı 15:57
Ve restorasyon başladı

Tarihi İskilip Kalesi’nde restorasyon başladı.

Yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Recep Çatma’nın Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde yaptığı girişimler olumlu sonuç verdi. Restorasyon ödeneği çıkarılırken. İhaleyi kazanan İba Restorasyon Proje Mimarlık İnşaat Taahhüt firması ile 3 Ekim’de sözleşme, 5 Ekim’de yer teslimi yapıldı.

5.074.901 TL bedelli ve 400 gün süreli Kale restorabyonu işinin ön hazırlıklarına başlayan firma yetkilileri Belediye Başkanı Recep Çatma’yı ziyaret ederek görüş alış verişinde bulundu.

Son Güncelleme: 16.10.2018 16:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gurbetten 2018-10-16 16:29:36

Türkiyemizin en güzel kale seçmeleri vardı geçmiş günlerde İskilip kalesi ismi geçmedi .
Güzel bir proje ile arkasında YİVLİK KAYASI MUHTEŞEM BİR KONSEPt GÖRSEL yapılmalı. Altta meganalar çevresinde eski evler restore edilerek hatta seyir terası da yapılarak güzel bir proje olur ve biter inşAllah.
Başlamak bitirmek inşAllah biter.

Avatar
İsimsiz 2018-10-17 10:54:29

Umarım gerçek bir restorasyon olur. Örnekler de olduğu camlarına pimapen takmayı düşünmeyin, uyumsuz renkte yepyeni görünümlü taşlar kullanmayın, betonlaştırmayın, her yerini alçıyla sıvayıp güzelliğini maskelemeyin, sağına soluna ucube kafelerden hediyelik eşyacılardan açmayın orada önceden olmayan şeyleri siz inşa etmeyin, tarihi dokuya zarar vermeyin........ Desemde yine bildiğinizi okuyacaksınız biliyorum.

Avatar
kesanli19 2018-10-17 12:23:00

Ayranımız yok içmeye tahterevalli ile gidiyoruz helaya bu ne perhiz bu ne lahana turşusu çok mu acil tasarruf tedbirleri varken