Vefa şehri Çorum

Türk Edebiyatının önemli isimlerinden yazar ve şair Mustafa Özçelik'e vefa gecesi düzenlendi

24 Kasım 2017 Cuma 12:03
Vefa şehri Çorum

TDED Çorum Şubesi ve Çorum Belediyesi işbirliği ile son dönem Türk Edebiyatının önemli isimlerinden yazar ve şair Mustafa Özçelik’e 22 Kasım Çarşamba gecesi Devlet Tiyatro Salonunda bir vefa gecesi düzenlendi. Yunus Emre ve Mevlana hoşgörüsünü günümüz Türk Edebiyatına yansıtan Mustafa Özçelik’in adına düzenlenen geceye Nurullah Genç, Şakir Kurtulmuş, Mehtap Altan ve Ezgi Fatma Açıkgöz gibi günümüz edebiyatımızın önemli isimleri katıldılar.

YAZARLAIN ÇORUM ÇIKARMASI

Mustafa Özçelik Vefa gecesi için Çorum’a gelen şair ve yazarlar bir dizi söyleşi ve imza etkinliği gerçekleştirdiler. Mustafa Özçelik ve Ezgi Fatma Açıkgöz Buharaevler Kız Anadolu Lisesinde Mustafa Özçelik için hazırlanan Öncülere Vefa Şiir dinletisine katılarak öğrencilerle söyleşi yaptı ve kitaplarını imzaladı.

Şair yazar Nurullah Genç ise Öğretmen Mukadder Akaydın Anadolu Lisesinde öğrencilerle söyleşi yaptı. Şair yazar Mehtap Altan, Veli Paşa Konağındaki Kadın Kültür Merkezinde Kent Konseyi Kadınlar Komisyonu üyeleri ile sohbet ederek kitaplarını imzaladı. Programa daha sonra Mustafa Özçelik, Nurullah Genç, Şakir Kurtulmuş ve Ezgi Fatma Açıkgöz de katıldı.

MUSTAFA ÖZÇELİK'E VEFA GECESİ

Sunuculuğunu İpek Aras ve Muhammed Şimşek’in yaptığı program, Belediye Başkan Yardımcısı ve TDED Çorum Şube Başkanı Turhan Candan’ın açış konuşması ile başladı. Konuşmasında vefanın önemine değinen Candan yaşayan Yunus Emre olarak büyük takdir gören Mustafa Özçelik’e ve programa katılan tüm katılımcılara teşekkür etti.

Ardından TBMM Meclis İdare Amiri ve Çorum Milletvekili Salim Uslu, Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ile Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’un telgrafları okundu.

Şair yazar Mustafa Özçelik hakkında sunulan bir sinevizyon gösterisi ardından moderatörlüğünü Eğitimci Şair Yazar Hüseyin Kır’ın yaptığı Mustafa Özçelik Sanatı ve Kişiliği konulu panel gerçekleştirildi. Panelde Şakir Kurtulmuş, Nurullah Genç, Mehtap Altan ve Ezgi Fatma Açıkgöz; Mustafa Özçelik’in kişiliği, sanatı ve şiirleri hakkındaki görüşlerini dile getirdiler.

Panel sonrası TDED Çorum Şubesi bünyesinde faaliyet gösteren Hitit Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Künye Edebiyat Kulübü öğrencileri Mustafa Özçelik şiirlerinden oluşan bir dinleti sundular.

Programda son olarak Şair Yazar Halit Yıldırım programın onur konuğu olan Mustafa Özçelik ile bir söyleşi gerçekleştirdi. Mustafa Özçelik konuşmasında, kendisi için ilk defa böyle bir gece düzenlendiğini belirterek gecenin hazırlanmasına vesile olan Çorum Belediyesi, TDED Çorum Şubesi başta olmak üzere emeği geçenlere ve salonu dolduran vefalı okurlarına teşekkür etti.

Söyleşi sonunda Halit Yıldırım, sözleri Mustafa Özçelik’e ait olan Ağıt isimli Nihavent bestesini uduyla seslendirdi. Program, katılımcılara Turhan Candan, Av. Kenan Yaşar, Hüseyin Kır ve Halit Yıldırım tarafından hediye takdimi ile sona erdi. Programda seyircilere Özçelik’in kitapları ve TDED Çorum Şubesinin çıkardığı Edebiyat Bülteninin Mustafa Özçelik Özel Sayısı takdim edildi

SON PROGRAM İHL’DE

23 Kasım günü Şair Yazar Şakir Kurtulmuş, yazar Ezgi Açıkgöz Hayreddin Karaman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde öğrencilerle buluştu. Şakir Kurtulmuş’un söyleşi yaptığı programa Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır ve Şiar Yazar Halit Yıldırım da katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165