Yeni bir tabiat parkımız oldu

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin onayı ile Çorum'un Kargı ilçesindeki Aksu Göleti tabiat parkı olarak tescillendi.

13 Ağustos 2021 Cuma 11:14
Yeni bir tabiat parkımız oldu

Çorum’un Kargı ilçesi sınırları içerisinde yer alan 68,06 hektarlık Aksu Göleti,  Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin onayı ile Aksu Tabiat Parkı olarak tescil edildi. Aksu Tabiat Parkı, Sıklık ve Çatak Tabiat Parklarından sonra Çorum'un üçüncü tescilli Tabiat Parkı oldu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’nün verdiği bilgiye göre; Sinop-İstanbul Karayolu üzerinde bulunan ve Kargı ilçesine 19 Km uzaklıkta bulunan alanın ortalama rakımı 1450 metre. Sarıçam, karaçam, göknar gibi birçok ağaç türü ve otsu bitkiyi üzerinde barındıran alan, kızılgeyik, karaca, vaşak gibi birçok yabani hayvana da ev sahipliği yapıyor. Aksu Tabiat Parkı, gerek bitki örtüsü çeşitliliği, gerekse alanın içerisinde yer alan Aksu Göleti’nin oluşturduğu eşsiz peyzaj değeri ile Çorum’un önemli bir ekoturizm alanı olma potansiyelini taşıyor.

Son Güncelleme: 13.08.2021 11:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Corum 19 2021-08-13 14:18:42

Aman tabiat parkı diye ilan etmeyin hazine bulacaz diye suyu boşaltıp kuruturlar

Avatar
Çorum'lu 2021-08-13 15:16:11

Çorumu Çorumlular tanımıyor.İlk önce Çorumu Çorumlulara tanıtmak gerekir. Hatırı sayılır Çorumlular Çorumun Tarihi, Turistik yerlerini bilmiyorlar. İncesu Kanyonunu, Yaylarını, Tarihsel yerlerini bilmeyen o kadar çok Çorumlu var ki, sayıları yüzbinleri geçiyor. İlk öncelik Çorumu Çorumlulara tanıtmaktır.

banner165