Yenilenen haliyle mini çarşıda ilk kahvaltı

Çorum’da ‘Dünyanın ticaret yapılan en dar çarşısı’ olan Dikiciler Arastası'nda restorasyon tamamlanırken, esnafla ilk buluşma gerçekleşti.

10 Mayıs 2022 Salı 10:48
Yenilenen haliyle mini çarşıda ilk kahvaltı

Çorum’da 65 yıllık ve 29 dükkanın bulunduğu ‘Dünyanın ticaret yapılan en dar sokakları’ arasında gösterilen Dikiciler Arastası’nda restorasyon tamamlandı. Çorum Belediyesi’nin üstlendiği yenileme çalışmaları yaklaşık bir yıl sürdü.

AŞGIN'LA KAHVALTI YAPTILAR

Arastada faaliyet gösteren esnaf  Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ile kahvaltıda buluştu.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Başkan Aşgın, “Şehrimizin tarihi ve kültürel mirasını birer birer ihya ediyoruz. Restorasyonunu tamamladığımız Dikiciler Arastası’nda esnafımız hizmet vermeye başladı. Esnaf kardeşlerimizle mütevazı bir kahvaltı yaptık. Biz kendilerine hayırlı ve bereketli kazançlar diledik, onlar da teşekkürlerini ilettiler.”dedi.

DİKİCİLER ARASTASI HAKKINDA…

Çorum'daki 65 yıllık Dikiciler Arastası, restorasyon sonrasında kazanacağı yeni nostaljik görünümüyle kentte geleneksel el sanatlarının yaşatıldığı bir çarşı olmaya hazırlanıyor.

Kent merkezinde Saat Kulesi’ne komşu olan 30 metre uzunluğunda, 1,5 metre genişliğindeki arasta, bir kısmı faal, kalanı depo amacıyla kullanılan ortalama 1,5 metrekarelik 29 dükkandan oluşuyor.

Etrafında yer alan tarihi Saat Kulesi, Ulu Cami, Gupür Hamamı gibi yüzlerce yıllık geçmişe sahip eserlerle dikkati çeken arasta, "Dünyanın ticaret yapılan en dar sokakları" arasında gösteriliyor.

Kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından olan tarihi sokak, taş döşemesi zemini, arastayla yaşıt asma ağaçlarının dallarının sardığı tavanı ve nostaljik görüntüsüyle özellikle fotoğraf meraklılarının en çok ziyaret ettiği mekanlar arasında yer alıyor.

Son Güncelleme: 10.05.2022 11:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Haber Özeti 2022-05-10 11:41:19

Başkan: "Bugün de bir yerleri işaret edip poz vererek icraatlerimizi gerçekleştirdik şükr"

Avatar
Tolga 2022-05-10 12:10:46

güzel olmuş ancak tek orjinal kalan kısmı sokak taşları.. bunada şükür..

Avatar
Çorum1919 2022-05-11 01:05:25

Neyse ki taşları söküp para eder diye götürmemişler. Beğenmedim. Restorasyona harcanan para da açıklansa iyi olur