Yıpranan kadranlar yenileniyor

Çorum Saat Kulesi'nin yıpranan kadranları aslına uygun bir şekilde yenileniyor.

27 Haziran 2019 Perşembe 12:28
Yıpranan kadranlar yenileniyor

Çorum Belediyesi, yıllara meydan okuyan tarihi Çorum Saat Kulesi'nin yıpranan kadranlarını aslına uygun bir şekilde değiştirmek için çalışma başlattı.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın yaptığı açıklamada, "II. Abdülhamit'in muhafız birliği komutanı Çorumlu Beşiktaş Muhafızı Yedi Sekiz Hasan Paşa tarafından 1894 yılında yaptırılan, 27,5 metre yüksekliğindeki Saat Kulesi’nin kadranlarında zamanla meydana gelen yıpranmadan dolayı saat tam olarak okunamıyordu. Tarihimize saygı anlamında Ankara II Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü’ne gerekli başvurularımızı yaptık. Kadranların aslına uygun olarak yenilenmesi için onayımızı aldık. Önümüzdeki günlerde dört kadranın yenilenmesi için çalışmalara başlayacağız. Çalışmalarımız esnasında ayrıca akrep ve yelkovanda da temizleme çalışmaları yapacağız. Çalışmamız tamamlandığında şehrimizin sembollerinden olan Saat Kulemiz daha güzel bir görünüme kavuşmuş olacak" dedi.

SAAT KULESİ HAKKINDA

Çorumlu Beşiktaş Muhafızı Yedi Sekiz Hasan Paşa tarafından 1894 yılında yaptırılan, 27,5 metre yüksekliğindeki Saat Kulesi'ne 81 basamaklı döner merdivenle çıkılmaktadır. Kulenin üst katının dört cephesinde, yuvarlak kadranlı saatler bulunmaktadır. Sarı renkli kesme taştan olan kulenin kapısı üzerinde kitabesi bulunuyor.

Son Güncelleme: 27.06.2019 12:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165