Yüzde 90'ı bitti

Osmancık’ın tarihi Koyunbaba Köprüsü restorasyonu yüzde 90 oranında tamamlandı.

26 Aralık 2018 Çarşamba 15:34
Yüzde 90'ı bitti

Osmancık’ın tarihi Koyunbaba Köprüsü restorasyonu yüzde 90 oranında tamamlandı.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden yapılan duyuruda, “5 asırlık Koyunbaba Köprüsü restorasyonunun %90'ı tamamlandı. Osmanlı Padişahı Sultan 2. Bayezit tarafından Osmancık ilçemizde yaptırılan Koyunbaba Köprüsü, 5 yıl süren restorasyon çalışmasının ardından orijinal haline döndürüldü.” Dedi.

Vali Mustafa Çiftçi de dün ikinci ilçe ziyaretini gerçekleştirdiği Osmancık'ta restorasyon ve ıslah çalışmalarını yerinde incelemişti.

Son Güncelleme: 26.12.2018 15:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
A adnan türk oğlu 2018-12-26 20:28:45

Iyiki adnan babada bir köprü yaptırmış yoksa osmanciklilar karşıya nasıl geçerdi gemici mahallesi sakinleride osmanciga zor gelirlerdi bize teşekkür eden Allah razı diyen yok yinede osmanciklilar selam olsun

Avatar
Ahmet 2018-12-26 22:10:18

Köprünün restorasyon çalışmalarına bizzat şahit olup bir sürü şikayet de yapıp sonuç çıkaramamış bir vatandaş olarak diyorum ki o köprüyü mahvettiler, ömrünü bitirdiler. İnce el işçiliği aletleri kullanıyoruz diye açıklama yaptıklarında hilti ile taşları kırıyorlardı. Sonra yapılanlar görülmesin diye etrafa branda çektiler. Yazık yazık, sorsak Osmanlıcılık taslarlar ama Osmanlı tarihine bile saygıları yok.

Avatar
Osmacuklu 2018-12-27 21:59:19

Tarihi restorasyon adı altında tarihimizi tahrip ettiler, köprünün şekli ve özelliği tamamiyle tahrip ettiler, defalarca şikayet etmeme rağmen kimse umursamadı