Başkan Erdoğan'a sunuldu! İşte 11 maddelik 'sosyal medya' teklifi!

AK Parti grubu, 11 maddelik 'sosyal medya' düzenlemesine ilişkin teklifi Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan'a sundu.

21 Temmuz 2020 Salı 12:57
Başkan Erdoğan'a sunuldu! İşte 11 maddelik 'sosyal medya' teklifi!

AK Parti, 11 maddelik 'sosyal medya' düzenlemesine ilişkin teklifi, bu hafta meclise sunacak. Almanya modelinin örnek alındığı düzenleme ile Türkiye'den günlük erişimi bir milyondan fazla olan yurt içi veya yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcıları, Türkiye'de temsilci bulunduracak.
AK Parti grubu, hazırladığı teklifi Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan'a sundu.
YARIN MECLİS'E SUNULUYOR
Son şekli verilen 11 maddelik 'sosyal medya' düzenlemesinin meclis tatile girmeden yasalaşması planlanıyor. AK Parti, sosyal medya düzenlemesini yarın Meclis Başkanlığına sunacak.
MHP'ye de gönderilen teklifin, yarın da muhalefet partilerine iletileceği öğrenildi. Bu hafta meclis başkanlığına sunulacak teklif ile yükümlülüğü yerine getirmeyen sosyal ağ sağlayıcısının internet trafiği bant genişliği önce yüzde 50, daha sonra yüzde 95'e kadar daraltılacak.
Sosyal ağ sağlayıcıları, Türkiye'deki kullanıcıların verilerini Türkiye'de barındırmak zorunda olacak. Bu yükümlülüğü yerine getirmeyenler ile erişim engelleme veya içerik çıkarılması kararlarının uygulanmasına ilişkin rapor bildirimi yükümlülüğünü yerine getirmeyenlere para cezası verilebilecek.
TEMSİLCİ BULUNDURMAK ZORUNLU OLACAK
Türkiye'den günlük erişimi bir milyondan fazla olan yurt içi veya yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcıları, Türkiye'de temsilci bulunduracak.
Yükümlülüğü yerine getirmeyen sosyal ağ sağlayıcısının internet trafiği bant genişliği önce yüzde 50, daha sonra yüzde 95'e kadar daraltılacak. 
Kişiler tarafından da sosyal ağ sağlayıcılarına içerik kaldırılması ya da erişim engellenmesi başvurusu yapabilecek ve bu başvurulara belirlenen saat içerisinde olumlu ya da olumsuz yanıt verilmek zorunda olunacak.
Başvuruları yanıtsız bırakan ağ sağlayıcılara  para cezası verilebilecek.
Yaygın Basın

Son Güncelleme: 21.07.2020 13:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2020-07-21 14:12:49

Sosyal medya en az 10 yıldır böyle ve bizzat kendinizin maaşlı trolleri var. Nedense anketlerde oylar düşünce sosyal medya birden kötü bir yer oluverdi. Aman kimse konuşmasın, kimse duymasın değil mi?