'Çarpıtma haber medya terör örneği'

'İnternet Medyası ve Haberciliği Çalıştayı'nda konuşan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Çarpıtma haber tam anlamıyla medya terör örneğidir." dedi.

29 Haziran 2021 Salı 12:15
'Çarpıtma haber medya terör örneği'

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen 'İnternet Medyası ve Haberciliği Çalıştayı'nda bir konuşma gerçekleştiren İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Çarpıtma üzerine kurulu habercilik demokrasiye zarar verir. Çarpıtma haber tam anlamıyla medya terör örneğidir. Yalan haber ulusal bir güvenlik sorunu olarak görülmelidir" dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından online olarak 'İnternet Medyası ve Haberciliği Çalıştayı' gerçekleştiriliyor.

Fahrettin Altun: 'Katarlı öğrencilere sınavsız tıp eğitimi' yalanı YKS'ye girecek gençleri hükümetimize karşı kışkırtmayı amaçladı

İletişim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen 'İnternet Medyası ve Haberciliği Çalıştayı'nda İletişim Başkanı Fahrettin Altun konuştu. Bir gazetecinin hakikatin temsilcisi olduğu bilinciyle davranması gerektiğine dikkat çeken Altun, CHP'nin 'Katarlı öğrenciler sınavsız tıp eğitimi alacak' yalanını yayan gazetecilere tepki gösterdi.

Altun, 'İlk olarak bir internet sitesinde yayınlanan ve tamamen yalan olan 'Katarlı öğrencilere sözde sınavsız tıp eğitimi' başlıklı haberin, kamuoyunu yanlış yönlendirme ve üniversite sınavına girecek gençleri hükümetimize karşı kışkırtma amacı taşıdığı çok açıktı. CHP Genel Başkanı da bu yalanın bayraktarlığını yaptı.

Haberin kesinlikle doğru olmadığını ortaya koyduk. Hemen. Buna rağmen haberi yapan internet sitesi ancak 27 saat sonra özür diledi. Tabii algı operasyonları da zaten tamamlanmıştı. Ama bu yalanın merkezi olan muhalefet mensupları, hakikat ortaya çıkmasına rağmen hiçbir şekilde özür dilemeyerek kafalarını kuma gömmeyi sürdürdü.' dedi.

‘MEDYA TERÖR ÖRNEĞİ’

Çalıştayın açılışın konuşma gerçekleştiren İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Çarpıtma haber tam anlamıyla medya terör örneğidir. Haberciliğin tek amacı hakikat olmalıdır. Çarpıtma üzerine kurulu habercilik demokrasiye zarar verir. Yalan haber ulusal bir güvenlik sorunu olarak görülmelidir" dedi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
... teyyare , selam soyle o yare 2021-06-29 17:51:24

Hitlerin propaganda bakani Gobels konusmus yine. Sanki kendisi cok iyi haberler yaptiriyor. Kendileri hakkinda en ufak bir olumsuz haber olunca ortaligi ayaga kaldiriyorlar. Peki yandas medyada yalan haberler en az 10 gazatede birden ayni baslikla cikinca ne oluyor. Medya teroru olmuyor mu ?

Avatar
Hekim 2021-06-29 20:59:34

Gidin bakın tıp fakültelerine diş hekimliği fakültelerine yarısı yabancı öğrenci.. Türkiyede Türk olmak zor.

Avatar
Vatandaş 2021-06-30 12:06:39

Vergisiz işyeride işletebiliyorlarsa vah halimize.

Avatar
cemal19 2021-07-01 03:05:58

yalan haberin kralını yapıyorlar sonra böyle konuşarak güya kendilerini temizliyorlar.
Akit'in,Sabah'ın kısacası besleme basının manşetlerine bak Goebls.. Kabataş yalanı sonrası yürüttüğünüz propagandayı bilmezsek inanacağız ya la..