Çorum’a geldi ve yazdı

Milliyet Gazetesi yazarı Menderes Özel “Hitit Ülkesinin Barış Kraliçesi Puduhepa Projesi”ni köşesine taşıdı.

12 Haziran 2022 Pazar 23:53
Çorum’a geldi ve yazdı

Milliyet Gazetesi yazarı Menderes Özel “Hitit Ülkesinin Barış Kraliçesi Puduhepa Projesi”ni köşesine taşıdı.

İş İnsanı Demet Sabancı Çetindoğan başkanlığındaki T-ONE Derneği yöneticilerinin Hitit Kraliçesi Puduhepa Projesi kapsamında Çorum’a yaptıkları ziyaret ve etkinliklerine katılan Milliyet Yazarı Menderes Özel, “Çorum’da, 3 bin 500 yaşındaki Puduhepa’nın bu İç Anadolu kentini dönüştürme iddiasının tanığı oldum." dedi.

Özel, Çorum gezisine dair izlenimlerini aktardığı köşesinde, “Puduhepa 3.500 yıl sonra yeniden doğuyor. Tarihin en güçlü kadınlarından Hititlerin “Barış Kraliçesi” Puduhepa, 21’inci yüzyılda da insanlığa barış ve sevgi vadediyor.

‘Gece saldırarak şehri aldım. Toprağına yaban otu ektim. Benden sonra kim kral olur ve Hattuşa’yı yeniden iskan ederse göklerin fırtına tanrısının laneti üzerine olsun.'

Anitta’nın MÖ 18. yüzyılda yerle bir ettiği kent -onun lanetine rağmen- kaderin cilvesi, ikinci kuşaktan torunu I. Hattuşili tarafından iskan edilip medeniyet tarihine adını ilklerin kenti diye kazıyacak kadar önem kazanmıştı.

MÖ 12. yüzyılda kesin olarak bilinmeyen bir nedenle terk edilen Hattuşa, Milattan Sonra 21. yüzyılda, efsanevi kraliçesi Puduhepa’yla insanlığa yol göstermeye devam ediyor.

Demet Sabancı Çetindoğan başkanlığındaki T-ONE derneğinin davetlisi bir grup gazeteciyle “Hitit Ülkesinin Barış Kraliçesi Puduhepa Projesi” kapsamında geldiğim Çorum’da, 3 bin 500 yaşındaki Puduhepa’nın bu İç Anadolu kentini dönüştürme iddiasının tanığı oldum.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çorum Valiliği ve Çorum Belediye Başkanlığı’nın desteklediği projede T-ONE Derneği’yle Çorum İş Kadınları Derneği ve Hitit Üniversitesi de iş birliği içinde. Ahlatcı Holding ve Alapala Holding ise Puduhepa Projesi’nin sponsorları.” İfadelerine yer verdi.

Menderes Özel’in yazısının tamamını şu linkten okuyabilirsiniz…https://www.milliyet.com.tr/yazarlar/menderes-ozel/puduhepa-3-500-yil-sonra-yeniden-doguyor-6771433

Son Güncelleme: 13.06.2022 09:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.