Hitit FM yayında

Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler MYO Medya İletişim Programı Uygulama Radyosu “Hitit FM 100.5 MHz” yenilenne yüzüyle yayına başladı.

01 Nisan 2022 Cuma 23:59
Hitit FM yayında

Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Medya İletişim Programı Uygulama Radyosu “Hitit FM 100.5 MHz”, karasal lisans izni ve yenilenen isim ve alt yapısıyla yayın hayatına başladı.

100.5 FREKANSINDAN YAYIN

Medya İletişim Programı Uygulama Radyosu’nun 100.5 frekansı üzerinden karasal yayıncılık lisansını almasının ardından, yeni yayın hayatına başlaması dolayısıyla Meslek Yüksekokulları Kampüsü Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda açılış töreni düzenlendi.

Açılış programına, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Murat Zeybel, Halk Bank Bölge Müdürü Alparslan Cengiz Şeker, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Zekeriya Işık, akademik ve idari personeli ile öğrencilerimiz katıldı.

MEDYA VE İLETİŞİM PROGRAMI UYGULAMA RADYOSU

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Zekeriya Işık, törende yaptığı konuşmada, Medya ve İletişim Programı’nın giderek gelişen radyo, televizyon ve medya sektöründeki insan kaynaklarına olan ihtiyaç potansiyeli göz önüne alınarak 2016 yılında kurulduğunu anımsatarak, bu yıl dördüncü mezunlarını verecek konuma geldiğini söyledi.
Meslek Yüksekokulu’nun nitelikli mesleki eğitimi yapma misyonu doğrultusunda, Medya ve İletişim Programı için birisi reklamcılık sektörü diğeri kamera ve fotoğraf ağırlıklı olmak üzere iki laboratuvar kurularak öğrencilerin hizmetine sunulduğunu anlatan Doç. Dr. Işık, şunları kaydetti:

DAHA ÖNCE İNTERNETTEN YAYIN YAPIYORDU

“Bu bağlamda daha önce sadece internetten yayın yapan Radyo Hitit’in geliştirilmesi, yayınlarının topluma, geniş kitlelere ulaştırılması ve öğrencilerimizin uygulama eğitimleri için hizmetlerine sunulması gibi amaçlarla karasal yayına geçirilmesi ve profesyonel yapıya kavuşturulması kararlaştırılmıştır. Bu doğrultuda mevcut radyonun yayın faaliyetlerine son verilmiş, karasal kitlesel yayın yapacak eğitim ve uygulama radyosunun kurulması, iş ve işlemlerinin takibi hususu Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Medya ve İletişim Programı bünyesine alınmıştır. Hemen akabinde 2018 Kasım ayında Radyo ve Televizyon Üstkurulu’na ‘Hitit FM’ adıyla yeni radyomuzun lisans başvurusu yapılarak, karasal yayıncılığa geçmesi kaydıyla zorlu teknik altyapı çalışmaları başlatılmıştır. Şu anda bütün teknik altyapısı tamamlanarak ‘Türkiye’nin en hit radyosu’ ve ‘Çorum’un en hit radyosu’ sloganıyla yayın hayatına başlayan Hitit Üniversitesi Radyosu Hitit FM 100.5 frekansı üzerinden dinlenebilecektir."

Hitit FM’in, bir taraftan Medya ve İletişim Programı’nın uygulama ve eğitim radyosu diğer tarafından da Hitit Üniversitesi’nin tanıtımı bakımından kamuoyuna açılan güçlü sesi olacağını vurgulan Işık, “Hitit Üniversitesi Medya ve İletişim Programı Uygulama Radyosunun şehrimize, üniversitemize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ise ‘Hitit FM’in üniversitenin gülen yüzü ve halkla kaynaşan sesi olacağını söyledi.

Öztürk, Hitit FM’nin karasal yayıncılığa başlayacak olmasının, öğrencilerin uygulamalı eğitimleri açısından önemli bir adım olduğunu söyledi. Öğrencilerin, Hitit FM radyosunda önemli çalışmalar yapabileceğini, canlı yayın heyecanını yaşayacağını anlatan Prof. Dr. Öztürk, şunları kaydetti:

“Öğrencilerimizin mesleki bir takım gerçekliklerle  daha mesleğe atılmadan buluşmaları için Hitit Üniversitesi Radyosu’nun karasal yayıncılığa geçmesi için berili çalışmalar yürütülüyordu. 2018 yılında karasal yayına başvurulduğunda esas hikaye o zaman başladı. Bunun altyapısını oluşturmak ciddi bir takım çalışması gerektiriyordu. Bu noktada desteklerini esirgemeyen Valiliğimiz, Belediyemizin yanı sıra Halk Bankası Genel Müdürlüğümüze, Bölge Müdürümüz Alparslan Cengiz Şeker Bey nezdinde teşekkür ediyoruz. Sağ olsunlar, var olsunlar. Yine bütün çalışmalarımızda bizleri yalnız bırakmayan Çorum ve Ticaret Sanayi Odası Başkanımız Çetin Başaranhıncal başkanımıza desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. İşin mutfağında yer alacak ve sadece teorisi değil de pratiği ile de uğraşan Öğretim Görevlisi Ali Aşır Bey’e teşekkür ediyorum. Tüm bunları koordine etmek ayrıca bir yüktür. Onları Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Zekeriya Işık hocamız bu zamana kadar yüklendi. O da ciddi alkışı ve takdiri hak ediyor, teşekkür ediyorum. Bütün bunlarla beraber bundan sonra daha güzel alkışı ve daha güzel tebrikleri öğrencilerimizin alacağını düşünüyorum. Buna inancım tam."

Öztürk,  Hitit Üniversitesi Radyosu Hitit FM’nin Çorum adına güzellikleri artıracağına, üniversitenin sesini Çorum ötesine ve her kesime duyuracağına işaret ederek, “Hitit FM, bizim gülen yüzümüz ve halkla kaynaşan sesimiz ve bize geri dönüşleri olacak. Öğrencilerimizin geleceğine dokunan radyo olarak, ‘Çorum’un en hit radyosu’ sloganıyla yayın hayatına başlamasının hepimize hayırlı olsun diliyorum” dedi.

AÇILDIĞI GÜNDEN BERİ SES GETİRİYOR

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da, Çorum’un önemli bir değeri olan Hitit Üniversitesi ile gurur duyduklarını belirterek, “Açıldığı günden bugüne kadar neye el attıysa hem şehrimizde hem ülkemizde ses getiriyor” dedi.

Hitit Üniversitesi’nin artık Türkiye’de akademik anlamda isminden söz ettirdiğine dikkati çeken Dr. Aşgın, “Biz her hangi bir yerde programa katıldığımızda, nerelisiniz diye sorulduğunda Çorum dediğimizde hemen Hitit Üniversitesi deniliyor ve hep güzelliklerle anılması, başarılarıyla anılması, en özel devlet üniversitesi olması ve sürekli büyümesi gerçekten bizi mutlu ediyor” diye konuştu.

İLK CANLI YAYIN

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından ‘Hitit Üniversitesi Radyosu’ Hitit FM’de ilk canlı yayın Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Rektör Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ve Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç ile gerçekleştirildi.
Hitit Üniversitesi Radyosu, Hitit FM 100.5 frekansında bütün ortamlardan dinlenebilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Takdir Teşekkür 2022-04-02 15:48:34

Öğrencilerin adına çok mutlu oldum. Sektörde işi tecrübe eden ve uygulamayı yapan öğrenci sayısı çok çok az. Burada mutfakta pişirmeyi öğrenecekler. Ustalaştıktan sonra vatana millete inşAllah hayırlı birer nesil yetişir. Üniversite gerçekten topluma dokunan faydalı bir iş yapmış.

Avatar
Öğrenci 2022-04-04 13:19:20

Ben Medya ve İletişim programında okuyan bir öğrenci olarak inanılmaz sevindim. Geçtiğimiz dönemde radyo için program kayıtları başladığında konuları tek tek belirledik, seslerimizi kaydettik ve sonra sesler ile müzikleri montajladık. Jingle oluşturduk. Bunların hepsi bir aşama oldu benim için daha doğrusu tüm öğrenci arkadaşlarım için. Onca program öğrendik bu sayede. Şimdi Video işine geçtik. Aynı mantıkta ama görüntülüsü. Bu şekilde uygulama yerleri, stüdyoları açılarak herşeyiyle öğrencinin ilgilendiği ama Hocalarımızın da bize iş öğretirken aynı zamanda takip ettiği bir ortamda olmak insanı hem rahatlatıyor hem de iş öğrenimini kolaylaştırıyor. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum, Allah Razı Olsun. Çok faydalı bir uygulama alanı oldu ve işin sonunda da sesimizi herkese duyurabilme olayına ulaşmış olduk. Yeni bir soluk, gençlerin sevdiği müzikler ve programlar ile artık beraber olacağız. Okulumuzun 2 yıllık olması üzücü ama sürekli sirkülasyon açısından güzel bir durum.

Avatar
Oguz 2022-04-02 08:15:57

Ali Aşır, Çorum’un kazandığı çok kıymetli bir teknik adamdır. Medya ve iletişim ile ilgili ileri düzey bilgi sahibi bir akademisyen kendisi. Zamanında kendisinden hem teknik bilgi hem de insanlık dersi aldım. Yolu bahtı açık olsun daima. Yeni radyolarına da iyi yayınlar dilerim.

Avatar
Hayırlı Olsun 2022-04-05 12:48:47

Gerçekten Çorum'da Karasal ortamda yeni bir sese soluğa ihtiyaç vardı. Reklamsız ve çok konuşulmayan. 2 gündür dinliyorum aracımda hoşuma gitti. Başarılar gençler.

Avatar
İnanılmaz Harika 2022-04-11 17:01:08

Açılalı 1 hafta filan oldu herhalde şimdi haberlere düşünce yazayım dedim. Aracımda ilk numaraya kaydettim. Gerçekten gençlerin eli değdiği belli. Eğitim ve Uygulama radyosu olduğu kadar var. İnsanların ne istediği biliyor bu öğrenciler gerçekten. sözü uzatmayım Türkçe ve Yabancı Pop, Slow, Ezgi ve benzeri şarkılarda Harikasınız çocuklar. Okulunuz bitince bu eğitimin faydası çok güzel olsun hepinize. Başarılarınızın devamını dilerim.

Avatar
Çorumlu 2022-04-02 23:27:08

O radyonun kurulması için tüm altyapı ve sponsor desteği RMA tarafından yapılmıştır, sanki her şeyi kendi yapmış gibi gövde gösterisi yapmasın MYO müdürü her dönemin adamı arkadaş!!! O kendini bilir, lafa gelince mangalda kül bırakmaz…

Avatar
Vatandaş 2022-04-03 03:52:38

Ali Osman ne kadar da şirin gözüküyordu!...

Avatar
Hey gidi dünya 2022-04-02 08:18:54

Mal sahibi mülk sahibi, hani bunun ilk sahibi…

Misafir Avatar
Hayırdır ? 2022-04-02 22:52:29 @Hey gidi dünya

bi dertlenmişsiniz ? çok zorunuza mı gitti her yönden Muhteşem bir şekilde olması ve açılması. Fesatlık gütmeyelim :))) vesselam ;)

Beğenmedim! (6)