Hitit FM yolda

Hitit Üniversitesi Radyosu (Hitit FM) çok yakında karasal yayına başlıyor.

25 Nisan 2019 Perşembe 16:36
Hitit FM yolda

Hitit Üniversitesi Radyosu (Hitit FM) alt yapı çalışmalarında sona gelinirken, çok yakıda yayına başlayacağı duyuruldu.

2017 yılı Kasım ayında karasal yayın için ilk başvuruları yapılan Hitit Üniversitesi Radyosu (Hitit FM) 100.5 Mhz frekansı ile yakında yayına geçerek, tüm Çorum halkına sesini duyuracak.

2016 yılından itibaren sadece internetten yayın yapmaya başlayan Radyo Hitit’in, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde Medya ve İletişim programının açılmasının ardından geliştirilmesi, yayınlarının topluma, geniş kitlelere ulaştırılması ve öğrencilerin uygulama eğitimleri için hizmetlerine sunulması gibi amaçlarla karasal yayına geçirilmesi ve daha profesyonel bir yapıya kavuşturulması kararlaştırıldı.

Bu çerçevede radyo, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Medya ve İletişim Programı bünyesine alınarak hemen akabinde 2017 Kasım ayında Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) Hitit FM adıyla Lisans başvurusu yapıldı.Karasal yayına geçmesi yolundaki zorlu sürecin teknik çalışmaları başlatıldı. Hitit FM 100.5 frekansında ‘Türkiye’nin En Genç Hit Radyosu” sloganıyla yayın yapacak.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Zekeriya Işık, Hitit FM’in hem Medya ve İletişim programı için bir mesleki eğitim uygulamaları laboratuvarı hem de üniversitenin  halka, şehre, bölgeye açılan tanıtıcı reklam yüzü olacağını söyledi. Işık, Medya ve İletişim programı öğrencilerinin sekiz ay içerisinde yirmi değişik paket program hazırladıklarını ve bu programların bütün yayın içeriklerinin, seslendirilmesi, montajlanması, yayına hazır hale getirilmesinin hocaları nezaretinde bizzat öğrenciler tarafından yapıldığını kaydetti.  

Işık, radyonun kurulması için yapılan süreci yürütülmesi, yönetilmesi ve teknik alt yapının kurulmasında büyük emeği olan Medya ve İletişim Programı Öğretim Görevlisi Ali Aşır, Hitit Üniversitesi Radyosu’nun kurulmasında ve karasal yayına geçirilmesi sürecinde maddi ve manevi her türlü desteği veren Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, ana sponsor Halk Bankası Genel Müdürlüğü ve yine sponsorlardan Çorum TSO’ya teşekkür etti.

Son Güncelleme: 25.04.2019 17:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kurban 2019-04-25 17:56:16

Çorum için yeni bir soluk. Çok güzel. Sosyal medyalarından takip ediyorum. www.instagram.com/HititFM www.instagram.com/HititMedyailetisim

Avatar
Maşallah 2019-04-26 10:46:28

Çok iyi ya

Avatar
Minnettar 2019-04-26 11:13:41

Emek olunca yemek oluyor. Helal olsun emeği geçenlere...

Avatar
Çorumlu Vatandaş 2019-04-26 13:59:56

Çorum'un böyle bir Radyo'ya ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Ulusal radyoları zaten dinleyemiyoruz. Çekmiyor! Diğer radyolarda sabahtan akşama kadar hep aynı şeyleri kırk kez çalıyor. Böyle girişimlerin hele birde üniversite tarafından yapılması, bir vatandaş olarak bizleri heyecanlandırdı. Şimdiden emeği geçenleri tebrik ediyorum.

Avatar
Sercan kalıp 2019-04-30 09:02:38

Yerel radyoları yıllardır dinliyoruz çok zorluklar içerisinde yayın yapıyorlar bir kardeşimiz yazmış emek olunca yemek oluyor diye evet yerel radyolarada bu denli destek olunsaydı inanıyorum ki yereller daha güzelini yaparlardı.
Vergiden,kiradan,rtük payından,ondan bundan adamlar belini doğrultamıyor.
Çorum esnafı yerellere destek çıkmalı naçizane fikrimdir

banner165