Medya öğrencileri yerel medyada

Medya İletişim öğrencileri sahaya indi

24 Ekim 2017 Salı 16:28
Medya öğrencileri yerel medyada

Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Medya ve İletişim Programı öğretim görevlileri Ali Aşır, Şule Eren, Mustafa Çetinkaya, Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Ömer Faruk Karakaş ve Medya İletişim Programı öğrencileri, TV 19 ve radyosu Metropol FM’i ziyaret ederek Radyo ve Televizyon yayıncılığı sektörünü yerinde inceledi.

Öğretim görevlileri ve Medya ve İletişim Programı öğrencileri ilk olarak Tv 19 Haber Merkezi’ni ziyaret ederek, Haber Spikeri Tuğçe Ünsal’dan haberlerin hazırlanışı ile ilgili bilgiler aldı.

Metropol Fm’i de ziyaret eden öğrencilere, Metropol Fm Yayın Sorumlusu Bulut Demir tarafından radyo yayıncılığı ile ilgili bilgiler verildi. Teknik bilgi kısmını ise Öğretim Görevlisi Ali Aşır aktardı.

Tv 19’un Reji, Ana Kumanda ve Program Stüdyolarını gezip incelemelerde bulunan öğrencilere Tv 19 Genel Yayın Yönetmeni Cengiz Karayol tarafından mesleki bilgi ve tecrübeler aktarıldı.

Teknik gezi sırasında Tv 19 mikrofonlarına konuşan Hitit Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Ömer Faruk Karakaş, Medya ve İletişim Programı Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık’ın göreve başlamasıyla birlikte açılan önemli programlardan bir tanesi olduğunu belirterek, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’nın programı çok önemsediğini ve kendisinin katkılarıyla Medya ve İletişim Programı için özel olarak tasarlanmış bir stüdyo oluşturulduğunu, bu sayede öğrencilerin uygulamalı bir şekilde eğitim aldığını söyledi.

Bölgenin en önemli kanalının Tv 19 olduğunu kaydeden Müdür Yardımcısı Karakaş, teknik gezi sayesinde öğrencilerin mesleki anlamda çok değerli bilgiler edindiğini ifade etti. 
Müdür Yardımcısı Karakaş, Tv 19’u Medya ve İletişim Programının bir laboratuvarı gibi gördüklerine dikkat çekerek, Meslek Yüksekokulu olarak sektörün kalbinde olmaları gerektiğini belirtti.

Öğrenciler TV 19’u beğendiklerini dile getirirken, haber merkezinin sorularını cevaplandırmaları ve ikramlar ile teknik gezi sona erdi.





Son Güncelleme: 24.10.2017 16:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.