O okulu tebrik etti

Milli Gazete Yazarı Adnan Öksüz, Çorum Yıldınım Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu’nun çalışmasını tebrik etti.

26 Eylül 2019 Perşembe 12:04
O okulu tebrik etti

Milli Gazete Yazarı Adnan Öksüz, Çorum Yıldınım Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu’nun çalışmasını köşesine taşıdı.

Okul idareci ve öğretmenlerinin nezaretinde dikkat çeken gazete ve dergi çıkaran öğrencileri tebrik eden Yazar Adnan Öksüz, ‘Çorum Yıldırım Beyazıt İHA’ya tebrikler’ başlıklı yazısında şu ifadelere yer verdi;

Şunun için; Çok güzel bir gazete ve dergi çıkarıyor, Çorum Yıldırım Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu.

Buradan tebriklerimi iletiyorum. Çorum Yıldırım Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Yakup Duran’ın öncülüğünde, Mustafa Kerim Üngör, Ayşe Karaer, Rabia Sonkaya, Harun Ahıskalı, Mükremin Alameşe, Nazik Cüce ve Kübra Kiraz’ın editörlüğünde çıkıyor, gazete ve dergi. Tasarımını da Murat Özten yapıyor. Hatice Güleç, Diğdem Uzun, Mükremin Almeşe’nin köşe yazıları dikkat çekiyor.

Çorum Yıldırım Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Sudenaz Köse, “İmam Hatipte İlk Günüm” başlıklı şiirinde şu duygularını dile getiriyor;

Hayata atılmayı, sevgiyi,

Dostluğu, dinimi, Kur’an’ımı,

Abdestimi, namazımı,

İmam Hatipte anladım.

*

Bütün her şey çok güzel,

Öğretmenlerim çok iyi,

Arkadaşlarım şen şakrak,

Derslerimse çok iyi.

Bu okula herkes gelmeli,

Dinini, matematiğini, Türkçesini düzeltmeli,

Her şeyi daha iyi öğrenmeli,

Bu okuldan güler yüzle gitmeli

***

Okul öğrencilerinden Zeynep Ecrin de, İmam Hatipteki ilk gününü anlatmış; “Artık Arapça konuşabileceğim, Kur’an okumamı geliştireceğim, bir sürü fazladan bilgi öğreneceğim. Çok mutluyum. Hem de imam hatip okullarında fazladan dersler olduğu için bu okullara zeki çocukların geldiğini düşünüyorum…”

Zeynep Ecrin, bu çalışmasıyla, Öykü Yarışması’nda birinci olmuş. Tebrikler…

***

Okul gazete ve dergilerini önemseyenlerdenim. Buralar öğrenciler için adeta birer okul oluyor.

Ortaokul, lise ve üniversite yıllarımda ‘duvar gazeteleri’ni çıkarma görevi çoğunlukla bana aitti. İmam Hatip yıllarımda, Halil İbrahim Özdemir ve merhum Rıfkı Kaymaz’ın yönlendirmesiyle mahalli günlük gazete DOĞU’da edebiyat köşesi hazırladım.

Üniversitede öğrenci evinde birlikte kaldığımız merhum Adnan Demirtürk’ün, “İktisadi Liberalizme Eleştiri (İslam Ahlakının Işığında)” konulu makalesini bu duvar gazetesinde neşretmiştim. 32 yaşında MGV Genel Başkanlığı görevini üstlenen Adnan Demirtürk bir trafik kazasında ebediyete irtihal etmişti. Bu vesile ile merhuma rahmet eylemiş olduk. Allah (cc) mekânını cennet eylesin.

 ***

Tam da bu noktada nâçizane birkaç tavsiyem olacak;

1) Ortaokul, lise ve hatta üniversite dergileri ‘profesyonel’ değil, ‘amatör’ görünümlü olmalı.

2) Bu gazete ve dergiler lüks ve pahalı kâğıtlara değil, kalitesi daha düşük ve ucuz kâğıtlara basılmalı. Sayfa sayıları mümkün olduğunda az olmalı. Ki, uzun süreli olabilsinler.

Bu duygularla, Çorum Yıldırım Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu yönetici, öğretmen ve öğrencilerine selam ve muhabbetlerimi gönderiyorum…

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.