ODATV ve Cumhuriyet Kavuncu’ya tazminat ödeyecek

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Oda tv ve Cumhuriyet Gazetesi hakkında yer alan haberlere ilişkin açtığı tazminat davasını kazandı.

16 Temmuz 2021 Cuma 10:40
ODATV ve Cumhuriyet Kavuncu’ya tazminat ödeyecek

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Oda tv ve Cumhuriyet Gazetesi hakkında yer alan haberlere ilişkin açtığı tazminat davasını kazandı. Ankara 1 ve 10. Asliye Hukuk Mahkemelerinde açılan iki ayrı dava sonucunda, Oda tv ve Cumhuriyet Gazetesi ile  haberde imzası bulunan muhabir Servet Seyfettin Mete, 10 bin +7 bin , toplamda, 17 Bin 500 TL manevi tazminat ödemeye mahkûm edildi. İlgili haberlerde Kavuncu’nun seçildikten sonra, ‘milletvekili gücünü kullanarak tüm kızlarını ve kardeşini işe aldırdığı’ iddiası yer almıştı. Öte yandan kazanılan tazminatı Çorum Beledoiyesi Gıda Bankası aracılığıyla ihtiyaç sahipleri ile iletişim fakültelerinin gazetecilik bölümlerinde eğitim gören dar gelirli öğrencilere sarfedileceğini kaydetti.

Konuya ilişkin açıklamayı AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu yaptı. Kavuncu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

17 Haziran 2020 tarihinde, Servet Seyfettin Mete imzasıyla  Odatv ve Cumhuriyet Gazetesi isimli yayın kuruluşlarında, şahsımın Milletvekili seçilmemden sonra, ‘milletvekili gücünü kullanarak tüm kızlarımı ve kardeşimi işe aldırdığım’’ yönünde tamamen gerçek dışı ve toplumu yanıltıcı mahiyette yayınlar yapılmıştır.
Söz konusu yayınlarla ilgili olarak Ankara 1 ve 10. Asliye Hukuk Mahkemelerinde açmış olduğumuz manevi tazminat davasında, Mahkemece; yayınlarda yer verilen bilgilerin, haberlerin, anlatımların, gerçeği yansıtmadığı ve şahsımın kişilik haklarının ihlal edildiği tespitlerine yer verilerek söz konusu yayın kuruluşları Odat ve Cumhuriyet gazetesi isimli yayın kuruluşu ile muhabirleri Servet Seyfettin Mete, açılan  iki ayrı davada tarafıma, 10 bin +7 bin , toplamda, 17 Bin 500 tl manevi tazminat ödemeye mahkûm edilmişlerdir.

Çamur at izi kalsın mantığıyla gazetecilik olmaz! Zira gerçeklerin er ya da geç, ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır. Güneşin balçıkla sıvanmayacağı da aşikârdır. Yalan söyleyenlerin de hukuk önünde ithamlarını kanıtlama zorunluluğu vardır. Halkı yanıltmak ve itibarsızlaştırma algısı oluşturmak isteyenlere en güzel yanıt Bağımsız Türk Mahkemelerimiz tarafından verilmiştir.

Çocuklarımın yıllar önce ülkemizin güzide üniversitelerinden başarıyla mezun olduktan sonra girdikleri KPSS sonucu elde ettikleri başarı neticesinde yine milletvekilliğimizden yıllar önce göreve başladığı, yine kardeşimin de yıllar önce başladığı kamu görevinden üç yıl önce emekli olduğu resmi kayıtlarla sabit olup Mahkeme dosyalarında yer almaktadır. Dolayısıyla iddiaların tamamen asılsız, yalan haber olduğu mahkeme tarafından tescillenmiştir.

Kamuoyu önünde sistematik bir şekilde şahsıma, aileme ve siyasi kimliğime yönelik yalan ve ithamlarda bulunularak birtakım haberler yapıp bunlar üzerinden toplum algısını bir yöne doğru kanalize etmek isteyenlerin yalancılığı hukuk nazarınca tescillenmiş ve yine hukuk önünde bu iftiralarının hesabını vermişlerdir.

Doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı, basın ve basın çalışanlarımıza yol gösterici değerlerdir. Söz konusu etik çerçevede görevlerini ifa eden basınımız ve mensupları; elbette ki başımızın tacıdır.
Karalama kampanyası düzenleyerek, düşmanlık ve yıldırma politikası içgüdüsüyle hareket edenler hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklardır. Bu tür karalama, yalan, iftira kampanyaları ne şahsımı ne ailemi ne de AK Davamıza zarar veremeyecek, yıldıramayacaktır. Biz ‘’HAK’’ bildiğimiz yolda yürümeye devam edeceğiz.

Kazanılan tazminat ilgililerden tahsil edildiğinde, Çorum Belediyesi Gıda Bankası aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ve İletişim fakültelerinde gazetecilik okuyan ihtiyaç sahibi öğrencilere sarfedilecektir.”

Son Güncelleme: 16.07.2021 10:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2021-07-16 12:54:36

Oysaki hiç torpil yapmazlar :))

Avatar
Can 2021-07-16 13:45:37

Bir hırsızlık olayı veya başka bir tazminat olayı olsaydı artık 15 sene yargılama sürerdi 10 sene de Yargıtay sürerdi zaten o zamana kadar da davayı açan rahmetli olurdu

Avatar
Secahattin gul 2021-07-17 13:09:18

Ensar vakfı torpil yapmaz bu vakfın uzmanlık alanı ....diye biliyorum .tabiiki yalan haber

Avatar
Samet Hakyemez 2021-07-18 01:41:58

Zinhar bunlarda yanlış olmaz Canım hep dıjjj güçlerin oyunu ????

Avatar
Mürşidi kamil 2021-07-16 23:50:37

Yalan haberde oda TV cumhuriyet bir numaradır. Yalanlarının unutulacağını zannederler. Yazık.

Avatar
Darısı Diğer Sitelere 2021-07-17 20:30:53

Diğer sitelerde de yalan haberden ziyade yalan yorumda on numaralar. Bunlarada yakında kanun çıkacak diyorlar ama bekliyoruz bakalım. Adam klavye başında giydiriyor hadi bakalım örnek teşkil eden bir dava sonucu daha. Bundan sonra diğerleri de hizaya gelirler tabiii UMARIM