Tecrübeli gazeteciden tavsiyeler

Çorum Hâkimiyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erol Taşkan, Medya ve İletişim Programı öğrencileri ile buluştu

21 Kasım 2017 Salı 18:59
Tecrübeli gazeteciden tavsiyeler

Çorum Hâkimiyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erol Taşkan, Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Medya ve İletişim Programı öğrencileri ile ‘Gazetecilik’ konulu söyleşi programında bir araya geldi.

Programda Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Ömer Faruk Karakaş, Medya ve İletişim Programı Öğretim Elemanları; Öğr.Gör.Ali Aşır, Öğr.Gör.Şule Eren ve Öğr.Gör.Mustafa Çetinkaya da hazır bulundu.

Gazeteci Erol Taşkan, mesleğin ileri ve modern bir meslek olduğu gibi kabiliyet gerektirdiğini söyledi.

Gazetecilik mesleğinin doğası gereği zihinsel bir yoğunluğu gerektirdiğini, zamanla yarışıldığını, bu sebeple de mesai kavramı olmadığını belirten Taşkan, gazeteciliğin hem kolay hem de zor bir meslek olduğunu dolayısıyla mesleğin bir ekip işi olduğunu vurguladı

Haber hazırlarken haber kaynağının güvenilir ve doğru olması gerektiğini vurgulayan Taşkan, çünkü gazeteciliğin topluma hizmet ettiğini ifade etti.

Öğrencilerin ilgiyle takip ettiği söyleşide gazetecilik mesleğinin toplum nezdinde itibarlı bir meslek olduğunu, ancak kişisel çıkarlar için kullanılmaması gerektiğine dikkat çeken Taşkan, gazetecilik mesleğini yapan kişilere toplumun ayrı bir değer verdiğini, bundan dolayı da zamanla geniş bir çevreye sahip olduklarını kaydetti.

Gazetecilik mesleğinin manevi mutluluğunun maddi mutluluktan daha önemli ve güzel olduğunu kaydeden Taşkan, Medya ve İletişim Programı öğrencilerine mesleki alanda kendilerini geliştirme ve yetiştirme konusunda tavsiyelerde bulundu

Söyleşinin son kısmında Medya ve İletişim Programı öğrencileri gazetecilik mesleğine dair merak ettiklerini sordular.

Program hakkında konuşan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık, bu yıl ilk öğrencilerini alan Medya ve İletişim programının reel sektör ile işbirliğini çok önemsediğini, bu sebeple de bir çok teknik gezi ve söyleşi programladıklarını belirterek, bu haftaki söyleşiye katılan Gazeteci Taşkan’a teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.