Umut Radyo’ya ulusal ödül

Çorum ve çevresine 90.3 FM bandı üzerinden yayın yapan Umut Radyo, Ticaret Bakanlığı 25. Tüketici Hakları ‘Radyo Televizyon Ödülü’ aldı.

18 Mart 2022 Cuma 10:37
Umut Radyo’ya ulusal ödül

Çorum ve çevresine 90.3 FM bandı üzerinden yayın yapan Umut Radyo, Ticaret Bakanlığı 25. Tüketici Hakları ‘Radyo Televizyon Ödülü’ aldı.

Her hafta Çarşamba günleri Genel Yayın Yönetmeni Uğur Çınar’ın Av.Uzman Arabulucu Fatma Gülşah Çataroğlu ile birlikte hazırlayıp sundukları ‘Herkes İçin Hukuk’ programında işlenen ‘Tüketici Hukuku ve Tüketici Hakları’ dinleyiciye aydınlatıcı bilgiler sunuyor.

Kamu yararı gözetilerek hazırlanıp sunulan programlar, Ticaret Bakanlığı’nın Seçici Kurul Üyelerince yurt genelinde gerçekleşen yayınlar arasında ‘Yılın Radyo-Televizyon Ödülü’ ne değer görüldü.
25. Geleneksel Tüketici Ödül Töreni, Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak’ın katılımıyla dün Ankara Sheraton Otel’de gerçekleştirildi.

TRT 1 Ana Haber Bülteni Spikeri Canan Yener Reçber’in sunduğu tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.  Törende konuşan Bakan Yardımcısı Uçarmak, tüketici kanunlarında günün şartlarına göre bazı değişiklikler yapılma ihtiyacı olduğunu söyledi.

Tüketici hakem heyetlerinin isabetli kararlar verdiğine değinen Uçarmak, "Son yıllarda tüketici lehine verilen kararların mahkemelerde onanması yüzde 98 gibi oldukça yüksek bir oranda gerçekleşiyor. Bu sonuç heyetlerin iyi çalıştığının göstergesi." dedi.

Protokol konuşmalarının ardından kum sanatı gösterisi yapıldı ve tüketici ödüllerinin takdim edilmesi ile tören sona erdi.
Ödül kategorileri ve kazananlar ise şöyle:

Radyo-Televizyon Programı Ödülü: Umut Radyo’da Uğur Çınar ‘ınGenel Yayın Yönetmenliği’nde hazırlanıp sunulan ‘Herkes için Hukuk’ programı.

CNN TÜRK’te yayınlanan Ekonomi Muhabiri Gülşen Coşkun yönetiminde hazırlanıp sunulan ‘Tüketici Köşesi’

Bilimsel Çalışma Ödülü: Dr. Alper Çağlar Koyuncu, Dr. Cansu Tor Kadıoğlu, İpek Gürsoy, Dr. Ufuk Tekin.

Tüketici Memnuniyetini İlke Edinen Firma Ödülü: Kiğılı Giyim Tic. A.Ş., Arçelik  A.Ş., Samsung Electronics İstanbul Pazarlama ve Tic. LTD. ŞTİ.

Afiş Tasarım Yarışması: Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Lisansüstü Eğitimi Enstitüsü Görsel İletişim Ana Sanat Yüksek Lisans Öğrencisi Selin Nimet Güven (Birincilik Ödülü), Çukurova Üniversitesi Grafik Bölümü öğrencisi Hüsne Özge Yılmaz (İkincilik Ödülü)

Bilinçli Tüketici Ödülü: Uğur Yılmaz, Afife Abalı Sancak, Büşra Tari

Tüketici Özel Ödülü: Türk Standardları Enstitüsü Başkanlığı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, Ahmet Ergen- NTV Ankara İstihbarat Şefi.

Son Güncelleme: 20.03.2022 13:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.