Usta gazeteci anlattı, gençler dinledi

Deneyimli ve usta gazeteci Mustafa Demirer, Medya ve İletişim Programı'nda söyleşiye katıldı

25 Aralık 2017 Pazartesi 13:55
Usta gazeteci anlattı, gençler dinledi

Habercim19.com Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Demirer mesleki bilgi ve tecrübelerini paylaşmak üzere Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Medya Ve İletişim Programı öğretim elemanları ve öğrencileri ile söyleşi programında bir araya geldi.

Söyleşiye Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Ömer Faruk Karakış, Medya ve İletişim Programı Öğr. Gör. Ali Aşır, Öğr. Gör. Mustafa Çetinkaya ve Medya ve İletişim Programı öğrencileri katıldı.

Habercim19 Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Demirer, konuşmasında  internet ve sosyal medyanın günümüzde önemli bir yeri olduğunu belirterek medya ve iletişim alanının çok renkli ve prestijli bir yapıya sahip olduğunu ifade etti.

Öğrencilerin mesleki olarak kendilerini en iyi şekilde geliştirdikleri takdirde sektörde önemli başarılar sağlayacaklarını belirten Demirer, basın meslek ilkelerinin de önemine değinerek, “Gazetecilik mesleğinin dayandığı en büyük güç toplumdur.  Bu nedenle habercilik vatandaş odaklı olmalı. Haberlerde toplumu yakından ilgilendiren sorunların ele alınması, gazeteciyi ve gazeteciliği besleyen en önemli unsurlardandır.” dedi.

Demirer, haberciliğin kolektif bir iş olduğuna ve günümüzde haberciliğin adliye muhabirliği, ekonomi muhabirliği gibi branşlara bölündüğüne dikkat çekti.

Medya sektörünün mesleki istihdam anlamında geniş bir yelpazeye sahip olduğunu dile getiren Demirer, gazetecilik mesleğini icra eden kişiler için gazeteciliğin belli bir süre sonra meslekî bir hobi halini aldığını, gazetecinin bütün yaşantısına damgasını vurduğunu söyledi.  

Demirer, gazetecilikte üslubun doğru ve gerçekçi olması gerektiğini hatırlatarak, internet haberciliğinin en önemli özelliklerinden birinin de haberin anında insanlara ulaştırılması olduğuna dikkat çekti.

İnternet haberciliğinin işleyişi ile ilgi bilgiler de veren Demirer, daha sonra Medya ve İletişim Programı öğrencilerinin sorularını da yanıtladı.

Program bitiminde konuşan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık, sektörel işbirliğine dayalı teknik programlara devam edeceğini belirterek, söyleşi isteklerini geri çevirmeyen deneyimli Gazeteci-Yazar Habercim19 Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Demirer’e teşekkür etti.

Son Güncelleme: 26.12.2017 10:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kurban 2017-12-25 14:59:52

Bu bölümde okuyan gençler çok şanslılar. her hafta birbirinden değerli gazeteci, yazar, Televizyoncu kısacası Medya mensubu kim varsa geliyor öğrencilerde bu mekanlara gidiyorlar. öğrenciler için büyük bir lütuf. Ben farklı bir ilde medya ve iletişim okudum bir kişi bile gelip bizimle söyleşi yapmadı...

Avatar
Haber haber 2017-12-27 23:54:25

Mustafa demirer corumun en usta en dürüst kalemi

Avatar
adil 2017-12-28 09:08:45

karakterli, omurgalı, mert bir adam teşekkürler mustafa bey

Avatar
vatandaş 2017-12-28 13:22:00

Mustafa Bey, kesinlikle çok iyi bir gazzeteci...