Yerel gazetecilere ceza

Çorum’un Sungurlu Belediye Başkanı Abdülkadir Şahiner’in kişisel verilerini hukuka aykırı yaydıkları iddiasıyla iki gazeteci için cezaya hükmedildi.

07 Haziran 2022 Salı 16:42
Yerel gazetecilere ceza

Çorum’un Sungurlu Belediye Başkanı Abdülkadir Şahiner’in kişisel verilerini hukuka aykırı yaydıkları iddiasıyla ilçede yayın yapan Sungurlu Gazetesi’nin sahibi ve bir muhabirinin ceza aldığı bildirildi.

AÇIKLAMA ŞAHİNER'DEN GELDİ

Konuya ilişkin açıklama Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner’den geldi. 
Şahiner’in verdiği bilgilere göre; Sungurlu Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve gazetede çalışan bir muhabir, Şahiner’in kişisel verilerini hukuka aykırı yaymak suçundan 1 yıl 8 ay ceza aldı.

HAKKINDAKİ YAYINLAR ÜZERİNE ŞİKAYETÇİ OLDU

Şahiner açıklamasında, “‘Geçtiğimiz aylarda yerel gazetelerinde ‘Şahiner’in rapor oyunu tutmadı’, Şahiner’in mahkemeye sunduğu raporu yayınlıyoruz’ şeklindeki yayınlardan dolayı, gazete sahibi ve muhabiri hakkında kişisel verilerimi izinsiz yayınlamak suçundan, suç duyurusunda bulunmuştum.

İKİ GAZETECİ İÇİN CEZAYA HÜKMEDİLDİ

Sungurlu Asliye Ceza Mahkemesi’nce görülen davada gazete sahibi hakkında kişisel verilerimi hukuka aykırı yaymak suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ceza paraya çevrilmeyip, ertelenmeksizin karara bağlanırken, haberi yazan muhabirin cezası ise hakkında daha önceden her hangi bir suç kaydı olmadığı gerekçesi ile ertelendi.” dedi.

ŞAHİNER: 'ADALET ER YA DA GEÇ TECELLİ EDİYOR'

Başkan Şahiner, “Adalet er ya da geç tecelli ediyor. Bu şahıs burada aldığı ceza ile kurtuldu sanmasın. Allah'ın huzurunda alacağı cezayı düşünsün. Ben hakkımı helal etmiyorum. Yolu doğru olanın Allah her zaman yardımcısı olur.” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 08.06.2022 11:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165