Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yozgat mitinginde kente yeni askerlik birlik kurulacağını açıklamasının Çorum’a da yansımaları olacağını ifade etmiştik. Öyle de oldu. İktidarın yerel temsilcileri, önümüzdeki günlerde ilimize askeri birlik kazandırılması için Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile heyet halinde görüşüleceği bilgisini verdi.

KULİS GİRİŞİMİ DUYURMUŞTUK

Habercim19’da ‘Askeri Birlik Girişimi’ başlıklı kulis haberde ise Yozgat’a askeri birlik kurulacağının müjdelenmesi üzerine Milli Savunma Bakan Yardımcısı hemşehrimiz Muhsin Dere ile irtibata geçilerek benzer bir birliğin Çorum’a kurulmasının istendiğini, hemşehrimizin de konuyu Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a aktardığını dile getirmiş, Bakan Akar’ın programının müsait olması halinde Çorum’dan bir heyetle görüşeceğini vurgulamıştık.

Öte yandan bu konuda çok da umutsuz değiliz. Çünkü  hacmi çok büyük olmasa da Çorum’a bir birlik kurulabileceği konuşuluyor.

HAYRETLE İZLİYORUZ

Olup biten gelişmeleri hayretle izlerken, mevzuya dair birkaç söz söylemek üzerimize vazife oldu. Çorum’un askeri birlik (acemi birliği) talebi AK Parti iktidarının çok öncesine uzanıyor. Geçmiş hükümetlerin temsilcilerinden bilhassa esnaf ve esnaf temsilcisi sivil toplum kuruluşları Çorum’a acemi birliği kurulması için birçok kez girişimde bulunmuş, iktidar ve muhalefetteki muhataplara dosyalar sunulmuş, ancak somut bir netice alınamamıştı. AK Parti iktidara gelince eskisi kadar olmasa da benzer talepler oluyordu. Lâkin Yozgat’a yeni askeri birlik kurulacağının açıklanması Çorum’da daha fazla çarpan etkisi yaptı diyebiliriz. Kamuoyundan yükselen güçlü ses üzerine iktidar temsilcileri harekete geçti.

MUHSİN DERE UZUN SÜREDİR O GÖREVDE

Bilindiği üzere Milli Savunma Bakanlığı’nda daha önce müsteşar yardımcılığı görevinde bulunan, sistem değişikliği sonrası bakan yardımcısı olan hemşehrimiz Muhsin Dere, yeni gelmedi, uzun süredir de bu görevi yürütüyor. Kendisi Ankara bürokrasisinde hizmet veren Çorum’un değerlerinden birisi.

BUGÜNE KADAR NEREDEYDİNİZ?

Peki o zaman bizim siyasetin yerel aktörleri bugüne kadar neredeydi? Hemşehrimizle irtibata geçip kente askeri birlik kurulması talebini iletemezler miydi? Yozgat’a kurulacağı açıklanınca mı Çorum’a yoğunlaşmak akıllara geliyor? Milletvekili adaylığına, il başkanlığına, belediye başkanlığına, meclis üyeliği aday listelerine velhasıl kendi konumlarını korumaya (istisnalar hariç) verilen o yoğun enerji keşke memlekete hizmet üretmede kullanılsa…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
salih 2019-03-07 11:01:34

abi sonradan aklımıza gelmiyor baskaları yapacak biz de taklid edecez

Avatar
osman nuri 2019-03-10 03:02:52

dedi kodu,makam mevki, peşindeler kardeşim nerede olacaklar.

banner165