Artık veda zamanı

Çorum 39 yıl sonra Kıbrıs Barış Harekatı'nda görev yapan 20 komutanı evinde ağırlarken, komutanlar 5 günlük gezinin ardından Çorum'a veda etti.

01 Temmuz 2013 Pazartesi 12:38
 Artık veda zamanı

Kuzey Kıbrıs Mücahit Komutanlar Çorum'da vatanlarını korumak için omuz omuza mücadele ettikleri Çorumlu Kıbrıs Gazileri bir araya gelerek hem hasret giderdiler hem de anılarını paylaştılar.

Çorum'a 5 günlük gezi düzenleyen Kuzey Kıbrıs Mücahit Komutanları, Çorum'da 5 gün boyunca hem silah arkadaşları ile kucaklaştılar, hem de Çorum'un tarihi ve turistik mekanlarını gezdiler.

33. Uluslararası Hitit Fuar ve Festivalinin açılş törenine katılan gaziler, Çorumlu Kıbrıs Gaziler ile kol kola kortej geçişi yaptılar, Sanayi Fuarına katıldılar ve düzenlenen halk konserleri ile de günün yorgunluğunu attılar.

5 gün süren Çorum programı Mücahit komutanları için dolu dolu geçerken, Çorum Müzesi, Boğazkale Hattuşa ve Osmancık'ta tarihi mekanları gezdiler, Oğuzlar 'da ise Obruk barajında tekne turu atarak unutulmaz bir tatil yaşamanın keyfini çıkardılar.

Son gün Çorum'da kendilerine gösterilen yakın ilgiden ve alakadan dolayı çok etkilenen KKTC Tatlısu Belediye Başkanı Ahmet Hayri Orçan ve Kıbrıslı Mücahit Komutanlar, başta Belediye Başkanı Muzaffer Külcü olmak üzere tüm Çorum'a teşekkür ettiler.

Çorum Müzesine Hayran Kaldılar

Çorum'a 5 günlük ziyaret yaparak 39 yıl önce KKTC'nin bağımsızlığı için birlikte mücadele ettikleri silah arkadaşları ile Çorum'da buluşan KKTC'li Mücahit Komutanlar, Çorum Müzesine adeta hayran kaldılar.

Tatlısu Belediye Başkanı Ahmet Hayri Orçan, Mücahit Komutanları Derneği Genel Başkanı Gözkamaş Ergüneş, Tatlısu Belediye Meclis Üyeleri Hacı Çelik, Muzaffer Aydın, KKTC Genç Mücahitler Derneği Başkanı Hasan Korumanastırlı, Tatlısı Yalı Mahallesi Muhtarı Leyla Güvenlier ile birlikte Çorum'a gelen 20 Mücahit Komutan Çorum Müzesini gezdiler.

Tarihi Medeniyetlerin başında gelen Çorum'da bulunan Müzenin Çorum'a çok yakıştığını ifade eden Mücahit Komutanlar, Müzenin muhteşem görüntüsünün kendilerini büyülediğini ifade ettiler.

Çorum Müzesinin ziyaret edilmesinden sonra Tatlısu Belediye Başkanı Ahmet Hayri Orçan ve Mücahit Komutanlar Çorum Müzesi önünde hatıra fotoğrafı çekindiler.

Boğazkale Hattuşa'ya tarihi Gezi

Çorum ziyaretlerinde tarihi mekanları gezen Mücahit Komutanlar, Boğazkale Hattuşa'yı ziyaret ederek Hitit Uygarlığının başkentine tarihi ziyaret yaptılar.

Boğazkale Hattuşa'da Büyük Mabette bulunan Yeşil taşa hayran kalan Mücahit Komutanlar burada bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler. Ören yerleri ve yazılı kayayı gezen misafirler daha sonra Çorum'a döndüler.

Çorum'un tarihi yerlerini ziyaretleri kapsamında Osmancık ilçesine gezi düzenleyen Mücahitler burada Koyun Baba köprüsünü gezdikten sonra Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı tarafından ağırlandılar. Osmancık'ta kendilerine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür eden Tatlısu Belediye Başkanı Ahmet Hayri Orçan ve Mücahit komutanlar, ziyarette ilçe dışında bulunan Osmancık Belediye Başkanı Bekir Kılıç'a teşekkür ettiler.

Obruk 'ta Tekne Keyfi

Çorum'da silah arkadaşları ile bir araya gelen KKTC'li Mücahit Komutanlar, Çorum'da geçen yoğun programlarının yorgunluğunu Oğuzlar ilçesinde bulunun Obruk Barajında tekne turu ile attılar.

Oğuzlar Belediye Başkanı Ali Uyanık'ın daveti üzerine Oğuzlar'a giden Mücahit komutanlar, burada Obruk Barajına tekne turu yaptılar, teknede semaver çayı içen Tatlısu Belediye Başkanı Ahmet Hayri Orçan, Oğuzlar Belediye Başkanı Ali Uaynık ve Mücahit Komutanlar hoş bir günün geçirdiler.

Mücahit Komutanları ilçelerinde görmekten mutlu olduklarını ifade eden Oğuzlar İlçesi Belediye Başkanı Ali Uyanık, "Kardeşimiz ve canımız KKTC'nin bağımsızlığı için mücadele eden ve kanları ile vatan toprağını düşmanlara vermeyen Mücahit Komutanları Oğuzlarda ağırlamaktan onur duydum. KKTC bizim canımız, et tırnaktan ayrılmaz başta Tatlısu Belediye Başkanı Ahmet Hayri Orçan olmak üzer ilçemizi ziyaret eden Mücahit komutanlarımıza Oğuzlar ilçemizin sevgisini sunuyorum" diye konuştu.

Tatlısu Belediye Başkanı Ahmet Hayri Orçan ise Çorum'da güzel bir gün geçirdiklerini ve Oğuzlar ilçesinde ise gezinin yorgunluğunu attıklarını ifade ederek, "Çorum programımız dolu dolu geçti, Oğuzlar ilçesinde bulunmaktan gerçekten mutlu olduk. Mücahit komutanlarımız güzel bir gün yaşattı çok teşekkür ediyoruz diye konuştu.

Daha sonra Tatlısu Belediye Başkanı Ahmet Hayri Orçan, Mücahit Komutanları Derneği Genel Başkanı Gözkamaş Ergüneş kendilerine gösterilen yakın ilgi ve alakandan dolayı Oğuzlar Belediye Başkanı Ali Uyanık'a çeşitli hediyeler verirken, Oğuzlar Belediye Başkanı Ali Uyanık 'da konuklarına çeşitli hediyeler sundu.

Mücahitler konserlerde günün stresini attılar

Çorum'a gelen KKTC'li mücahit komutanlar kendileri için düzenlenen yoğun gezi programının yorgunluğunu akşamüstü düzenlenen konserlerde atma fırsatı buldular.

Hitit Fuar ve Festivali bünyesinde gerçekleştirilen konserlere katılan Mücahit Komutanlar günün yorgunluk ve stresini attılar. Konserlerde bol bol eğlenen Mücahit Komutanlar, konser sonrasında ise Çorum'da bulunan çay bahçelerine giderek burada gecenin keyfini çay ve kahve içerek çıkardılar.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mücahit Komutanların Çorum ziyaretinde Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Mücahit Komutanlar ile yakından ilgilenirken, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül ve Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan ise Gazileri yalnız bırakmadılar.

Çorumlu Kıbrıs Gazileri, silah arkadaşlarını yalnız bırakmadı

Kıbrıslı Mücahit Komutanları biran olsun yalnız bırakmayan Çorum Muharip Gaziler ve Kıbrıs Gazileri Derneği Başkanı Muharrem Gül ve Gaziler silah arkadaşları ile 39 yıl aradan sonra bir kez daha bir araya geldiler.

Mücahit Komutanların 5 günlük ziyaretinde silah arkadaşlarını hiç yalnız bırakmayan Çorumlu Kıbrıs Gaziler, Mücahit Komutanları Erdal'ın Yeri Et Lokantasında ağırladılar. Yemekte biraraya gelen gaziler bol bol sohbet ettiler.

Başkan Muharrem Gül, gezi süresince Mücahit Komutanların yanından her zaman bulunurken Çorumlu Kıbrıs Gazileri de fırsat buldukça silah arkadaşlarını yalnız bırakmadılar.

Çorum’a teşekkür


Çorum'a düzenlenen 5 günlük gezi ile KKTC'nin bağımsızlığı için mücadele eden ter ve kan döken kahraman Mücahit Komutanların Çorum'da en üst düzeyde ağırlanması ve yakın ilgi alaka gösterilmesinden dolayı Çorum halkına teşekkür eden Tatlısu Belediye Başkanı Ahmet Hayri Orçan, "Çorum bizim için dost ve kardeşimiz. Dostlar bir araya geldiklerinde mutlu olurlar, rahat olurlar. Bizlerde Çorum'da bulunduğumuz süre içeresinde Çorum halkını kendileri gibi görmeleri ve bizi candan severek karşılamalarından mutlu olduk. Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü ve tüm ekibine teşekkür ediyorum. Çorum halkına teşekkür ediyorum. Çorum 1974 yılında kahramanlıklarıyla yaptıkları dostlukları bugün hale aynı canlılığı ile sürdürüyor. Çorumlu Kıbrıs Gazilerimize teşekkür ediyorum. Onlar da bizi 1974 yılında da yalnız bırakmadılar bugünde bırakmadılar" diye konuştu.

Mücahit Komutanları uğurladık

Çorum'da 5 gün süreyle dolu dolu bir hafta geçiren Mücahit Komutanlar Çorum'dan ayrılırken duygu dolu anlar yaşadılar. Çorum'dan ayrılan Mücahit komutanların Çorum ziyareti anısına Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, Tatlısu Belediye Başkanı Ahmet Hayri Orçan'a Çorum'un simge yerleri bulunan tablo hediye etti.





Son Güncelleme: 01.07.2013 12:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.