Bu millet destan yazdı

Sağlık Bakan Yardımcısı Sayın Agah Kafkas, Sağlık-Sen Başkanlar Kurulunun düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

26 Temmuz 2013 Cuma 17:16
 Bu millet destan yazdı


Yemek sonrası bir konuşma yapan Sayın Agah KAFKAS, dünyada sendikal yaşamın kan kaybettiği bir dönemde sivil ve örgütlü toplumun önemine, Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in başarısının önemine dikkat çeken Sayın Agâh KAFKAS, dünyada üye sayısını muhafaza edenlerin başarılı sayıldığını, Türkiye’de üye sayısının her yıl artmasının önemli olduğunu belirtti. 

Türkiye’nin sağlıkta büyük bir dönüşüme imza attığını, bunda da sağlık çalışanlarının sayısının değil sağlıkçıların özveriyle çalışmalarının önemli olduğunu belirterek, sağlık çalışanlarına teşekkür etti ve devletlerin gelişmişliğinin, milletinin sağlık sorununu çözmesiyle ölçüldüğünü belirten KAFKAS, “Dünyada sağlıkta başarılı olmanın ölçüsü kişi başına 4500 dolar harcanması ve iyi yönetimdir. Biz bu başarıyı kişi başına 975 dolar harcayarak yakaladık. Birçok ülke Türkiye’nin başarısının formülünü öğrenmek için çalışıyor. İngiltere’de fıtık ameliyatı için
6 ay sonraya gün veriliyor. Bizde ise böyle bir durum yok. Biz bu başarıyı, sağlık çalışanlarımızla yaptık. Sağlığın evrensel hukukunda, hastanın hiçbir unsuru sorgulanmaz, tedavi edilir. Sendikacılık da böyle bir şeydir. Evrensel değerler ışığında sendikacılık yapılır” şeklinde konuştu. 

Geçmişte eczanelerin, her hafta etiket değiştirmek için kalfa çalıştırdığını söyleyen Kafkas, ilaç kutusundan çok etiket basıldığını dönemden ilaç fiyatlarının aşağı indiği döneme girildiğini belirtti. “Hayatın hangi alanına bakarsanız bakın, bir destan yazıldı. Bu destanı da bu millet yazdı.” diyen Bakan Yardımcısı Kafkas, kaybedilen yılların telafisi için çıkan fırsatların değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.





Son Güncelleme: 26.07.2013 17:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.