Gece başladı, gece bitti

Çorum'da olaylar olaylar. Bir sahur vakti önce Ceylan, hemen ardından Belediye'den açıklamalar. O gece ne yaşandı...

20 Nisan 2022 Çarşamba 14:49
Gece başladı, gece bitti

GÜLESİN AĞBAL DEMİRER

Çorum küçük bir Anadolu şehri, ama maşallah aksiyonumuz hiç eksik olmuyor.  En son Çorum Belediyesi ile özel halk otobüsü işletmecilerinin şirketi ULAŞ A.Ş arasında yaşananlar mesela. AK Parti Milletvekili Ahmet Sami Ceylan tarafından pazartesi sahur vakti gönderilen açıklama, ‘Ceylan devreye girdi, sorun çözüldü’ başlığıyla habercim19’da yer buldu. Daha Ceylan’ın açıklamasının dumanı üstündeyken, yine sahur vakti Çorum Belediyesi sosyal medyadan sert, bir o kadar da net bir açıklama paylaştı. ‘Haydaa’ dedirten açıklamada, Belediye yönetimi kısaca, “Toplu Ulaşım hizmeti veren firma yetkilileri 18 Nisan sabahı itibariyle otobüs seferlerini normal seyrinde sürdüreceğini ifade etmiştir. Yaşanan süreçte herhangi bir arabuluculuk, hakemlik vs. gibi bir girişimde bulunulmamış, Belediyemiz bu konuda hiçbir taviz vermemiştir. İlgili firma önceki şartlarda çalışmayı kabul etmektedir. Son iki günde Belediyemize ve hemşehrilerimize bu nahoş durumu yaşatan firmaya karşı tavrımız nettir.” diyordu. Yani, Belediye cephesi, isim zikretmeden Milletvekili Ceylan’ın arabuluculuk, hakemlik girişiminde bulunmadığını, otobüs işletmecilerine karşı da bir tavır değişikliğinin söz konusu olmadığını gayet açık bir şekilde kamuoyuna aktardı.

O GECE NE YAŞANDI?

Peki o gece gerçekte ne oldu? Ceylan meseleye nasıl dahil oldu? Dahil olduysa sorunu gerçekte O mu çözdü, Belediye yönetimi neden böyle bir açıklama gereği duydu? Ertesi gün otobüs seferlerinde aksama yaşanmadığına göre sorun nasıl çözüldü? Gel de merak etme…

Merak edenler için işte o gece yaşananlar: Sözkonusu gece sorunlarının çözümü için toplanan otobüs işletmecileri, 46 otobüs hattında sefere çıkmama kararı alıyor. Karar Otobüs Amirliği’ne mesaj yoluyla, şifaen de ilgili belediye yöneticilerine aktarılıyor. 46 otobüs işletmecisinin kontak kapatacağı 18 Nisan Pazartesi gününden bir gün önce, sadece 35 otobüs garaja çekiliyor. 11 otobüs işletmecisi belediye yönetimi ile görüşerek toplu taşıma işine devam edecekleri mesajını veriyor. Haliyle Belediye yönetimi ULAŞ A.Ş.’nin aldığı sefere çıkmama kararına çok öfkeleniyor. Bu arada 11 otobüsçünün toplu ulaşım hizmeti sunmaya devam etmesi şirketin aldığı kontak kapatma kararını da yeniden gözden geçirmesine neden oluyor.

OTOBÜSÇÜLER CEYLAN’A ULAŞIYOR

Her şeyin başladığı ve bittiği o gece ULAŞ A.Ş. yöneticilerinin talebi üzerine Milletvekili Ceylan ile bir görüşme yapılıyor. Yaklaşık bir saat süren istişare sonucunda otobüsçülerin tamamı kontak kapatma kararından vazgeçiyor. Ceylan, gece yarısı birkaç defa telefonla aradığı Belediye Başkanı Aşgın’a ulaşamıyor. Aşgın sahur vakti Ceylan’a geri dönüş yapıyor ve Ceylan’a otobüsçülerin sefere çıkmama tavrına duyduğu kızgınlığı ifade ederken, belediye olarak daha önce aldıkları kararlarda hiçbir değişiklik yapmayacaklarını, yani geri atmayacakları mesajını veriyor. Ceylan’ın girişimi ortamı yumuşatsa da, hem belediyenin hem vatandaşın hem de otobüsçülerin mağduriyet yaşamaması için olayın zamana bırakılması öneriliyor. Ceylan şirket yöneticilerinden sabahtan itibaren ulaşım hizmetine devam etmelerini istiyor. Ayrıca bir parantez açıp, Çorum’da gerek belediye başkanı, gerek belediye ve yönetiminin çalışmalarına asla müdahil olmadıklarını, ancak şehirde yaşanacak her problemin kendilerine yansıması nedeniyle çözüm hususunda sorumlu olduklarını ekleme gereği duyuyor. (Burası önemli, bir daha okunabilir)

Ceylan’ın Öğretmenevi’nde ULAŞ. A.Ş. yöneticileri ile yaptığı görüşme toplu ulaşımda problemin çözüldüğü şeklinde bir açıklama ile duyuruluyor. Ceylan’ın açıklamasından çok kısa bir süre sonra Çorum Belediyesi’nden bir son dakika açıklaması yapılıyor. Belediye Başkanı Aşgın, otobüsçülere tavırlarında herhangi bir değişiklik olmadığını, hiçbir arabulucuk girişimini de kabul etmediğini vurguluyor. Netice itibariyle Belediye’nin bu açıklaması, kamuoyunda ‘Ceylan'ın girişimleriyle sorunun çözüldüğü’ algısını ortadan kaldırıyor. Peki biz niye bu kadar şaşırıyoruz?

Çünkü Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın (tanıyanlar, bir vesileyle görüşenler bilir) halim-selim mizaçlı bir insan. Belediye’den bu sertlikte açıklama yapılması haliyle herkese bi ‘ne oluyoruz’ dedirtti. Sabah olduğunda ise otobüs seferleri aksamadı, Çorumlu sıkıntı yaşamadı.

Ha  bu arada o gece yaşananların izi, daha sonraki günlere bir şekilde taşınır mı, muhtemelen taşınır.

ÇESİAD ‘KRAL ÇIPLAK’ DEDİ

Çorum’da aksiyon bol dedik ya…Daha biz bu olayın arka planını çözmeye çalışırken, İstanbul merkezli Çorumlu Eğitimci Sanayici ve İş Adamları Dayanışma Derneği (ÇESİAD)’nin iftarı gündeme bomba gibi düştü. Bir derneğin iftarı niye ‘bomba’ etkisi yapsın değil mi? AK Parti’ye yakın olduğu düşünülen bir dernek, iktidarın Çorum için yapıp, yapamadıklarını sorguluyor ve gayet anlaşılır bir şekilde, çekinmeden, lafı kıvırmadan, ne şiş yansın ne kebap şekli almadan, ‘Kral çıplak’ diyorsa, o sözler siyaset ortamlarına bomba gibi düşer. ÇESİAD yöneticileri,  ‘Çorum’un hizmet eksiği var. İhracatımız yükselişte ancak havaalanımız yok. Amasya, Tokat ve Yozgat’ı toplasan bir Çorum etmez… Çorum hizmet ve yatırım noktasında yeterli değil, facia yaşıyor. Diğer iller söke söke alıyor.’ dediler ve fitili ateşlediler. O fitil bir yangın çıkarır mı, ya da birilerini yakar mı bilmem. Yok Böyle Haber İzlemede.

OKURLARA ÖNEMLİ DUYURU

Malesef geçen haftadan bu yana teknik bir sorundan dolayı habercim19 okurları ile önemli bir bağımız olan ''Yorumlar' bölümümüz çalışmıyor. Biz de okurlarımız kadar sıkıntının çözülmesini dört gözle bekliyoruz. 
 

Son Güncelleme: 20.04.2022 15:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Md 2022-04-21 15:42:59

çalışmıyormuuuu

Avatar
Md 2022-04-21 16:43:50

gelmiş yorumlar hayırlı olsun

Avatar
Batandaş 2022-04-22 07:39:28

Gülesin Hanım bravo doğrusu yıl 2022 olmuş siz yorumlar blmnn ççalışmadığını 8 gn sonra duyurdunuz. ancak onarıldı galiba.
Gelelim haberinize artık emekliler sonlarının ne olacağını merak ediyor yapsanıza byle bir haber. biz o zaman diyelim YOK BYLE BİR HABER" diye. İnanın her vekilin haberi artık gıcık ediyor bizleri

Avatar
Yok Böyle Haber! 2022-04-22 08:00:23

Sayın haberci, bir emekli haber yapsana bu vekillerle. Bakalım ne diyecekler.
Bu da size gelmiş galiba hanımefendi. Yozgat'a havaavalı yapılıyor muş!!!
Bir site de bir hanım yazar geçtiğimiz günlerde CHP'yi havaalanı konusunda "ti" alarak yazı yazmıştı. Bu haberide görür umarım. Ayrıca kendi sitesi 8 gündür yorumlara kappalı ancak yeni okuyucularına duyuruyorlar ama elalemle dalga geçiyorlar vah vah

Avatar
Çorumlu 2022-04-23 18:48:51

Memlekette boş işlerle uğraşmaktan bıkmadınız mı söylenecek çok şey var ama susuyoruz …. Tek isteğim şu seçimlerde bu mevcut milletvekilleri değiştirilmeli bıktık artık hiç birisi çalışmıyor aynı vekillerle seçime girilirse çok oy kaybeder akp belediye başkanı ve vekiller değişmeli …

Avatar
HAKKA TAPAN 2022-04-23 20:01:23

Hizli tren yok , havaalanı yok , telefonlar bile çekmiyor artik operatörler bile alt yapı yatırımı yapmıyor.otobuslerde kalksin yerine at arabasi konulsun . Bir il her konuda geriye gidermi.

Avatar
POLİTİKA 2022-04-23 01:42:37

Ben kısaca anlatayım belediye başkanımiz imkanlar çerçevesinde belediye yönetip ayrıca siyasi rakiplerine karşı kibar davranıyor. Digerleride toptan saldırıyor. Saldırmak bağırmak çağırmak değil el altından sen yapamadın ben yaptım gibi politika geliştiriyor. Belediye başkanın elinde büyük bir şans varken topu bu millet adına taca atıyor. Biz taca atsın diye seçmedik. Gol atsın istiyoruz. Müslüman cesurdur müslüman şirk yapmaz kurumları kişileri ululastirmaz doğruyu söyler doğru işler yapar. Yanlışa ve yalana karşı dik durur. Kişisel ibadetler kişiyi bağlar.

Avatar
süleyman adıgüzel 2022-07-01 09:49:51

belediye başkanının en güzel icraatı hergün çorum gazetelerinde magazin haberlerle gazetede boy göstermesi başka bi icraat yok