Hac kontenjanından dönüş yok

Harem-i Şerif’teki genişletme çalışmaları sebebiyle Suudi Arabistan’ın Türkiye için hac kontenjanını yüzde 20 düşürmesi, kurada adı çıkan adayların sevincini kursağında bıraktı.

28 Haziran 2013 Cuma 19:20
 Hac kontenjanından dönüş yok


Her ne kadar Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı, 15 bin kişinin hac ziyaretinden geri kalmaması amacıyla görüşmeler yapsa da Suudi yetkililerden ‘geri dönüş’ yok sinyali geldi. Mescid-i Haram Özel Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Yahya Al-Zahrani, hacı ve umreci sayısının düşürülmesi kararının isabetli olduğunu söyledi. Bu kararın, Kral Abdullah’ın hikmetini ve devlet adamlığını gösterdiğini kaydetti.

Kâbe ve çevresinde devam eden dev projelerin, ibadetlerin daha rahat yapılabilmesi için hazırlandığına işaret eden Al-Zahrani, yerli ziyaretçilere çağrıda bulundu. Tavaf alanına daha az inmelerini ve namaz saatlerinde bodrum, üst ve çatı katlarına yönelip Kâbe çevresini umrecilere bırakmalarını istedi. Bu arada Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, umre vizesi için son başvuru tarihinin 29 Şaban’a denk gelen 8 Temmuz olduğunu duyurdu.

(Zaman)




Son Güncelleme: 28.06.2013 19:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165