İskilip’te doğalgaz telaşı

Vali Sabri Başköy beraberindeki heyetle İskilip'e giderek ilçeye doğalgaz getirilmesi ve abonelik işlemleri konusunda bilgilendirmede bulundu. Abonelik başvuru süreci resmen başlamış oldu.

28 Temmuz 2013 Pazar 15:48
 İskilip’te doğalgaz telaşı

Vali Başköy Başkanlığında Seyirtepe Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen toplantıya  İskilip Kaymakamı Mehmet Yılmaz, Belediye Başkanı Numan Sezer, Başkan Yardımcısı Melih Alpsar, İl Genel Sekreteri Ömer Arslan,ç İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşları, mahalle muhtarları, daire amirleri ve çok sayıda davetli ile basın mensupları katıldı.

Abonelik için son tarih 29 ekim

Doğalgaza başvuracak vatandaşlar 29 Ekim 2013 tarihine kadar İskilip Halk Bankası Şubesi'nde açılacak olan hesaba para yatırabilecek. 5.720 aboneye ulaşıldığında ise İskilip'e doğalgaz getirilmesi hemen yatırım programına alınacak.

Abone sayısı hızlı tamamlanmalı

Gönderilen talimatta doğalgaz isteyen bir ilçede 5270 kişinin başvurmuş olması şartı arandığının altını çizen Başköy, "Talimata göre Özel idare tarafından Halk Bankasına açılan hesaba giderek toplam 5720 kişi, adı, soyadı ve T.C numarasıyla 335'er lira yatırıp doğalgaz aboneliğine başvurmuş olacak" dedi.

Doğalgaz başvurusunda ön görülen kişi sayısına ulaşılamadığı takdirde vatandaşların yatırdıkları paralarını çekebileceklerini ifade eden Başköy, " Halk Bankası ile yaptığımız anlaşmada eğer 5720 kişi toplanamaz ise doğalgaz başvurusu için yatırdıkları parayı kişi nüfus cüzdanı ile giderek geri alabilecek" şeklinde konuştu.

İskilip'in doğalgaz konusunun üzerine kararlılıkla gideceğine inandığını ifade eden Vali Başköy;  "Benim inancım, İskilip eminim ki bu işin altından kalkar. Bu işin partiyle hiçbir alakası yok. Bu mesele partiler üstü, İskilip'in meselesidir. Aboneliği ev sahibi olanlar, ev elektrik abonesi üstüne olanlar ticarethanesi olanlar gidip alabilecek. Ne kadar erken olursa abonelik işlemleri o kadar kısa sürede yatırım programına da alınması için elimden geleni yapacağım. Ve ben şuanda Bakanlığa yazı göndererek Çorum'un İskilip İlçesi Atıf Hoca'nın şanına yaraşır bir şekil de bu işi 1 ayda halletti. Biran önce yatırım programına alın diyeceğim. Ama sizlerde en kısa sürede 5720 kişi aboneliğe ulaşmanız lazım. İskilip'in menfaati için bu olaya kilitlenmeniz lazım" diye konuştu.

Sezer’den birlik çağrısı

İsiklip Belediye Başkanı Numan Sezer,  birlikte hareket etmenin önemini vurgulayarak, "Toplam 2171 tane ticarethane ve yazıhane ile Yedaş aboneliği var. 8 Bin 200 adet su abonemiz var. Burada Sivil Toplum Kuruluşlarımıza çok büyük iş düşüyor." şeklinde konuştu.

Doğalgaza abone olana su indirimi

Üç ay içerisinde birlikte kenetlenilerek bu işin İskilip'e kazandırılması gerektiğini belirten Sezer, "Bu olay burada konuşmakta kalmasın bu ciddi bir yarış 3 ay içinde bu işi başarıp İskilip'e doğalgazı kazandırmamız gerekiyor. Biz belediye olarak çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız. 2 Dönemdir içme suyumuza zam yapmadık. Doğalgaz alan her hemşerimiz için bu yılbaşı zam yapmamayı hem de belediye meclisimiz olarak yüzde 10'da suyu ücretlerini geri çekmeyi taahhüt ediyorum" dedi.

Toplantıda hazır bulunan belediye meclis üyelerinin de bu konudaki fikirlerini soran başkan Sezer, meclis üyelerinin tamamından kabul oyu aldı.

Reklam vergisinde indirim

Doğalgaz aboneliği alan esnaf için reklam vergi gelirlerinde indirime gidileceğini söyleyen Başkan Sezer, "Reklam vergilerinde de bu yıl yapacağımız yüzde 10 zammı yapmıyoruz. Esnafımızın reklam gelir vergisindeki metrekare fiyatı üzerinde tekrar bir çalışma yapıp ücreti aşağı çekeceğiz. Esnafımıza destekte bulunup doğalgaz aboneliğine başvurması için elimizden gelen desteği vermiş olacağız" şeklinde konuştu.

İnşaat ruhsatında indirim

Belediye meclisi olarak inşaat ruhsatında doğalgaz aboneliği alanlara indirim yapılacağının altını çizen Sezer, "Bir adet aracımız mahallelerde gezerek doğalgaz için hemşerilerimize çağrıda bulunup bilgi verecek. Bunun haricinde Belediye meclisimiz olarak inşaat ruhsatında doğalgaz aboneliği alanlara indirim yapacağız. Yılbaşı itibariyle ruhsat harçlarının miktarlarını indireceğiz" ifadelerine yer verdi.

Aobnelik ücreti Halk Bankası’na

İl Özel İdare Müdürü, Halk bankasının aracılık edeceği doğalgaza abonelik için 051 0006 nolu hesabın açıldığını bildirerek, "Vatandaşlarımız bu hesaba 335 lira yatırarak abonelik işlemlerini gerçekleştirmiş olacaklar. Özellikle şunu belirtmek istiyorum, vatandaşlarımızın yatırdıkları paranın hiçbir kuruşu erimeden abonelik için 5720 kişi bulunamazsa 335 lira olarak geri vatandaşlarımıza iade edilecek ve tabii ki tayin ve taşınma işlemlerinde de bu para geri iade edilecek. Banka işlemlerinde herhangi bir şekilde ücret alınmayacak" diye konuştu.





Son Güncelleme: 28.07.2013 19:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165