İşte Çorum’un ilk bağımsız denetçileri

Yeminli Mali Müşavir Nurettin Bıyık ve Şükrü Kılıç, Çorum'un ilk Bağımsız Denetçisi oldu. Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun getirdiği değişikliklere göre Kamu Denetim Kurumu tarafından Bağımsız Denetçi olarak yetkilendirilen Nurettin Bıyık ve Şükrü Kılıç, Başkent Üniversitesi tarafından verilen eğitimleri başarıyla tamamlayarak, törenle belgelerini aldı.

02 Temmuz 2013 Salı 17:59
 İşte Çorum’un ilk bağımsız denetçileri

Şirketlerde bulunun murakıplık uygulamasının kaldırılmasıyla birlikte Bağımsız Denetçi uygulamasına geçildiğini kaydeden Bıyık ve Kılıç, Yeminli Mali Müşavirler ve 15 yıllık mesleki tecrübeye sahip Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler'den gerekli eğitimi alarak, başarı gösterenlerin Bağımsız denetçi olmaya hak kazanacağını bildirdi.

Başkent Üniversitesi tarafından düzenlenen eğitim ve zorlu sınavların ardından Çorum'un ilk Bağımsız Denetçisi ünvanını alan Nurettin Bıyık ve Şükrü Kılıç, cüppe töreninde belgelerini teslim aldı.

Kamu Denetim Kurumu'nca belirlenen şirketlerin denetimini yapma hakkı kazanan Bıyık ve Kılıç, bir çok kurum nezdinde de denetim faaliyetlerine imza atabilecek.

Yeminli Mali Müşavir Nurettin Bıyık ve Yeminli Mali Müşavir Şükrü Kılıç, Yeminli Mali Müşavirlik hizmetlerinin yanı sıra, Bağımsız denetçilik hizmetlerini de vermeye devam edeceklerini ifade etti.






Son Güncelleme: 02.07.2013 18:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.