Kardeşlerimiz için dua ettik

MHP, Irak’ın Salahaddin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesinde yapılan intihar saldırısı sonucu yaşamını yitiren 42 Türkmen vatandaş için gıyabî cenaze namazı kıldı.

28 Haziran 2013 Cuma 13:52
 Kardeşlerimiz için dua ettik


Bugün Cuma namazı sonrası Ulu Camii’de kılınan gıyabî cenaze namazına tMHP İl Başkanı Ercan Daşdan, Merkez İlçe Başkanı Zeki Aşgın, Kamu Sen’e bağlı bazı sendikaların başkanları ile çok cemaat katıldı.

Öte yandan konuya ilişkin yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi; “ “Türkmen çoğunluğa sahip Tuzhurmatu’da, üzerinde patlayıcı yelek bulunan bir intihar eylemcisinin, cami avlusundaki Türkmenlerin yoğun olduğu taziye çadırına girerek üzerindeki patlayıcıları patlatmıştır. Hunhar terör saldırısında, Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı Sayın Ali Haşim Muhtaroğlu ile Selahaddin Vali Yardımcısı Sayın Ahmet Koca başta olmak üzere çok sayıda kişi hayatını kaybetmiş ve yaralanmıştır.

Şu husus unutulmasın ki, Türk milleti Iraklı Türkmenler’in duasıyla ve dilekleriyle yanındadır. Milliyetçi Hareket Partisi de kardeşlerimizin sonuna kadar, ne pahasına olursa olsun arkasında ve destekçisidir. Türkmenler’in üzerinde oynanan oyunların bozulması konusunda her fedakârlığı ve yardımı yapmaktan geri durmayacağımız iyi bilinmelidir.

Bu düşüncelerle Tuzhurmatu’daki bombalı saldırıda hayatlarını kaybeden Türkmen kardeşlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”






Son Güncelleme: 28.06.2013 13:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165