Keşkek fırınlarında hazırlık

Ramazan ayında İskilip'te iftar sofralarının vazgeçilmezi olan İskilip keşkeğinin lezzetini veren keşkek fırınları Ramazan'a hazır.

03 Temmuz 2013 Çarşamba 16:37
 Keşkek fırınlarında hazırlık

Yaklaşan Ramazan ayı için fırın bakımlarını bir ay önceden yaptıran keşkek evi sahipleri, Ramazan boyunca pişirecekleri geleneksel İskilip keşkeğini en güzel şekilde pişirebilmek için bekliyor.

Ramazan ayının vazgeçilmezi keşkek yemeği için fırın sahipleri rekabet ortamına bile giriyor. Çoğu keşkek fırınları müşteri çekmek için para karşılığı yerine odun karşılığı keşkek pişiriyor. Bazı keşkek fırınları ise keşkeği evlerden toplayıp, tekrar evlere servis ediyor. Ramazan ayı içerisinde keşkek yemek için İskilip'te ikametgah etme şartı ortadan kaldırılıyor. Ramazan aylarında Çorum'a her gün keşkek servisi yapılıyor. Ankara'da ikamet eden İskilipliler ise akrabaları ve tanıdıkları aracılığı ile İskilip keşkeğine olan özlemini rahat bir şekilde giderebiliyor. Yılda bir çalışan keşkek fırınları sezonu en karlı şekilde kapatmak için tüm servis imkanlarını kullanıyor. Bu Ramazan'da İskilip'te 15 keşkek fırınının hizmet vermesi bekleniyor.

(Cihan)





Son Güncelleme: 03.07.2013 19:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.