Mazeret değil, hizmet bekliyoruz

Çorum'un artık mazeretlerle geçirecek vakti yok! Elde ne varsa onunla hizmet etmenin yolları bulunmalı

29 Eylül 2019 Pazar 00:32
Mazeret değil, hizmet bekliyoruz

MUSTAFA DEMİRER

Bir süredir yaşadığımız genel ekonomik dalgalanmalar nedeniyle kamu yatırımlarında ‘kaynak sorunu var’ sözünü sıkça duymaya başladık.

Yerelde belediye ve üniversite, diğer yatırımcı kuruluşlar ile siyasette iktidar temsilcilerinin belli bir aşamaya getirilmiş, olgunlaştırılmış, yarım kalan bazı hizmet ve yatırımlar için ödenek kısıtlılığını dolaylı açıklamalarla karşımıza çıkardığına şahit oluyoruz.

Evet, Türkiye ekonomisi hepimizin de derinden hissettiği bazı problemler yaşıyor elbette.

Diğer taraftan şöyle etrafımıza dönüp baktığımızda, bir çok kentte yatırımların devam ettiğini, ödenek bulunabildiğini görüyor, okuyoruz. Herhalde söz konusu iller bu paraları başka ülkelerden almıyorlar. Veya kaynak sıkıntısı mazeretinin arkasına sığınarak sıfır iş-sıfır hata anlayışında değiller. Topu Ankara’ya atma kolaycılığına da kaçmıyorlar. İktidar-muhalefet milletvekilleri, teşkilatlar, belediye başkanları ile bürokratlar hep birlikte hareket ederek, ısrarcı davranarak, kapı kapı dolaşarak şehirlerine bastırıp bir şeyler koparıyorlar.

Etkili ve yetkili isimler kaynak problemini gündeme getiredursun,  hükümet yeni başlatılacak maliyetli işlere değil ama, belli bir seviyeye ulaşanlara zaten kaynak sağlıyor.

Çorum’da gerek belediye gerek üniversitenin yapacağı birçok iş var. İktidar temsilcilerinin verdikleri sözler ise hafızalarımızda capcanlı duruyor. Bütün bunlar için devasa bütçelere de ihtiyaç yok. Küçük kaynaklarla birçok hizmet tamamlanabilir.

Çorum Belediyesi, bir yandan önceki dönemden biten veya yarım kalan çok sayıda yatırımı tamamlayıp açılışını yapabilir. Bir yandan da yeni dönemde söz verilen projelerle ilgili çok hızlı şekilde süreci işletebilir.

Meselâ Hitit Üniversitesi alt yapısı ve fakültelerinin büyük bölümü bitirilen Kuzey Kampüsü’nün eksikliklerini tamamlayıp 500 bin m2’lik arazisi hazır, master planı yapılan Güney Kampüs’te sağlık üniversitesinin yapılanma hazırlıklarına girebilir. Diş Hekimliği Fakültesi’ni, Veteriner Fakültesi’ni gündemine alabilir. Bazı ilçelerin bina, yurt ihtiyaçları ile kayda değer ilerleme sağlanan işleri makûl ödeneklerle bitirebilir.

Meselâ siyasetin yerel aktörleri müstakil havaalanı, eski devlet hastanesinin tekrar açılması, acemi birliği, hastane önüne köprülü kavşak, kanser teşhis ve tedavi merkezi, Diş Hastanesi, Hayvan Hastanesi, bitmek bilmeyen ilçelerin karayolu yol ağı veya işsizliği hafifletecek, yeni istihdam fırsatları sağlayacak gelir getirici projeler için Ankara nezdinde sıkı markaj kurabilir.

Meselâ üç dönemdir milletvekili seçilen ana muhalefetin temsilcisi sorumluluklarını hatırlayıp memleketin noksanlarının giderilmesi için iktidar temsilcisi mevkidaşları ile birlikte yol yürüyebilir. Diğer muhalefet partilerinin teşkilat başkanları Çorum’un meselelerinin çözümü için liderleri, genel merkez yöneticileri ve partilerinin milletvekilleri üzerinde baskı unsuru olabilir.

Diyeceğim odur ki; bizi temsil eden iktidar-muhalefet fark etmez, artık kaynak sorununu iki de bir önümüze getirmekten vazgeçsinler. Sorumlu oldukları Çorumlu’nun ihtiyaçlarını karşılamanın çaresini arasınlar.

Son Güncelleme: 02.10.2019 12:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tayyip 2019-09-29 11:46:11

Halil İbrahim bey belediyeyi Chp den almış gibi davranıyor. Kendisinde ve avanesinde parti disiplini yok .herkes Başkalarının eksikliğinden puan almak istiyor. Kendisinin ortaya koyduğu bir vizyon yok. Maalesef 5 kayıp yıl gözüküyor.

Avatar
Mehmet Ali 2019-09-29 05:48:22

Mustafa bey tebrik ederim. Lay lay lom una geçirilmemeli zaman. Çorum için bişeyler yapılmalı. Düğün düğün gezip pozlar vermekle olmaz bu işler. Bir hasta ziyaretine gidiyorlar onun haberini yaptırıyorlar siyasiler. Tabiki gideceksiniz ama asli işlerinizide takip edeceksiniz. Sıfır iş sıfır risk. Oh ne güzel demi. Korkudan da çalışamıyorlar olabilirler.!!!

Avatar
İskilipden 2019-09-29 06:18:27

Mükemmel bir fark ediş 4 vekil varmı hepside Çorum vekili iktidar muhamefet 1 çivi çakmaya vesile olana müteşekkiriz. Torku benzeri bir koop. Çalışması düşünelim. Olmazmı çok güzel olur ırmağı çevresinde kullanıcı projeler yapalım.

Avatar
Erkan 2019-09-29 10:50:16

Sinek ilaçlaması nı bile yapmayacaklardı neredeyse

Avatar
Ahmet emin 2019-09-29 13:35:30

Bunların hepsini topla o görevden alınan bi külcü etmez

Avatar
Hizmet Üretin 2019-09-29 06:48:00

Ne güzel yazmışsınız Mustafa bey. Yeter artık, para yok hizmet üretemiyoruz demelerinden bıktık, usandık. Bir şey yapamayacaksanız bırakın gidin. Yapabilecek olanlar gelsin o koltuklara. Sürekli bahaneler üretip, oyalamayla geçiştirilecek bir şehir değil Çorum.

Avatar
Mustafa 2019-09-29 08:31:10

Olurmu kolayı dururken zor olana girişmek..

Avatar
Corumlu 2019-09-29 08:52:32

Çok haklısınız iktidar-muhalefet farketmez parti teşkilatları çorum için hizmet üretmiyorlar. İktidar teşkilatı adam kayırıp torpil yapmaktan vakit bulamıyor. Ana muhalefet milletvekilinin de çoruma uğradığı yok zaten. Çorum halkının da artık muhalefet ve iktidar siyasetçilerine tepkilerini daha yüksek göstermesi gerekiyor. Teşekkürler.