Multi’den Forum Çorum açıklaması

Multi Development şirketin krize girdiği ve hisselerinin büyük çoğunluğunun ABD merkezli Blackstone şirketi tarafından el konulduğu şeklinde yaygın basın ile Hakimiyet’te yayınlanan haber-yoruma açıklık getirdi.

24 Temmuz 2013 Çarşamba 11:36
Multi’den Forum Çorum açıklaması

Multi Development Türkiye CEO Hulusi Belgü imzalı açıklamada, şu bilgilere yer verildi;

“Geçtiğimiz hafta Avrupalı perakende devi Multi Cooperation kurucu ortağı Hans van Veggel’in yönetim kurulu başkanlığı görevinden ayrıldığını duyurdu. Hans van Veggel, Hollanda vergi makamlarıyla yaşadığı, kendisinin özel yatırımıyla ilgili anlaşmazlığa ilişkin kamuoyundaki yansımaları nedeniyle bu kararı verdiğini açıkladı.

Multi yönetimi ve 600’ü aşkın çalışanı, Hans van Veggel’in bilgi birikimi, vizyon ve motivasyonuyla 35 yıla yakın bir süredir şirkete kattığı değerden dolayı kendisine minnettardır. Veggel’in tasarım ve geliştirme felsefesi, bilgi birikimi, vizyon ve motivasyonunu, şirket başarısı açısından en önemli etken olarak Multi’nin yapısı ve yöntemlerinin ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir.

Multi Development Türkiye, Avrupa’da olduğu gibi Türkiye’de de alışveriş merkezlerinin geliştirme ve yönetme alanındaki liderliğini kararlılıkla sürdürmeye devam edecektir. Genişleme stratejilerimiz kapsamında hedefimiz Türkiye’de Multi tarafından geliştirilen ve yönetilen Forum Alışveriş Merkezlerinin sayısını arttırmaktır.


Kuruluşundan bu yana, Multi 32 yılda, 11 farklı ülkede, (birçoğu ödüle değer bulunan) 184 emlak projesi geliştirmiştir. Halen Multi çatı altındaki Mall Management şirketi Avrupa ve Türkiye’de 50’nin üzerinde alışveriş merkezini yönetmektedir.
Multi Corporation toplam 2,5 metrekare kiralanabilir alan ve 4.000’den fazla kiracının yer aldığı alışveriş merkezlerine sahiptir. Bugüne kadar 2 milyardan fazla ziyaretçi Multi tarafından geliştirilen ve yönetilen alışveriş merkezlerini ziyaret etmiştir.

Geçtiğimiz günlerde açıklandığı gibi bu başarılar dünyanın önde gelen gayrimenkul yatırımcılarından Blackstone tarafından izlenmiş ve takdir edilmiştir. Blackstone 2012 yılından beri Multi’nin azınlık hisselerine sahip hissedarlarındandır. Blackstone Multi Corporation’ın çoğunluk hisselerini satın almak üzere sözleşme aşamasındadır. Blackstone’un Multi Corporation’daki hisse oranını arttırmak yönündeki kararı, şirketin insan gücü ve varlıklarına duyduğu güvenin bir göstergesidir.

Bu gelişme sonrasında, şirketimizin yönetim yapısında hiçbir değişiklik olmadığını ve 10 aktif, 6 geliştirme ve inşaat aşamasında olan projemiz ile faaliyetlerimizin devam edeceğini vurgulamak isteriz.

Sizi konu hakkında aydınlatabildiğimizi umar, şirketimize gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz.”






Son Güncelleme: 24.07.2013 11:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.