Takvimi ilan edin

Haziran ayının son günleri yaşanmasına rağmen öğretmenlerin il içi ve iller arası yer değişikliğine ilişkin kılavuzların halen yayımlanmadığını ve resmi yer değiştirme takvimi ilan edilmediğini belirten Eğitim Bir Sen Çorum Şubesi Başkan Vekili Mesut Karaca, “MEB, Öğretmen Yer Değiştirme Takvimini hemen başlatmalıdır.” dedi.

28 Haziran 2013 Cuma 18:40
 Takvimi ilan edin


Milli Eğitim Bakanlığınca yayımlanan 15 Mayıs 2013 tarihli yazıda il içi ve iller arası yer değişikliklerinin Haziran -Temmuz aylarında yapılacağının belirtildiğini hatırlatan Karaca, konuya ilişkin açıklamasında şunları dile getirdi;

“Kılavuzların yayımlanmaması geçen yıl bu süreçte yaşanan sıkıntıların tekrarlanmasına ve öğretmenlerin mağduriyetlerine neden olacaktır. Yeni mağduriyetlere neden olunmaması için il içi ve iller arası atama ve yer değişikliklerine ilişkin duyuru ve kılavuzların bir an önce yayımlanması gerekmektedir. Zira yaz tatiline rastlayan bir yer değişikliği süreci, içinde bulunulan belirsizlikle birleştiğinde yer değişikliği talebinde bulunan öğretmenleri rahatsız etmektedir. Ayrıca Temmuz ayının hemen başında Ramazan ayının başlayacak olması yer değişikliği talebinde bulunacak öğretmenler için zor bir süreç geçirilmesine sebep olacaktır. Dahası il içi ve iller arası yer değişikliğinden sonra, Bakanlıkça yayımlanan takvim gereği alan değişikliği, özür grubu vs. bir çok kategori içerisinde öğretmenlerin yer değişikliği işlemleri gerçekleştirilecektir. Tüm bu yer değişikliği işlemlerinin daha sağlıklı yürütülebilmesi ve özellikle birden fazla sebebe dayalı olarak yer değişikliği talebinde bulunabilecek öğretmenlerin durumu dikkate alınarak, bu işlemlerin aynı tarihlere sıkıştırılmadan makul zaman dilimlerinde yerine getirilmesi gerektiği aşikârdır.

Yer değişikliği süreci uzadıkça öğretmenler arasında tekrar geçmiş yıllardaki mağduriyetlerin yaşanacağı endişesi artmaktadır. Bu sebeple gerek 652 sayılı KHK gerekse Yönetmelik hükümleri dikkate alınarak mağduriyetlere ve yasal itirazlara/davalara sebep olmayacak şekilde bir an önce il içi ve iller arası yer değişikliği, alan değişikliği ve özür grubu atamalarına ilişkin kılavuzlar yayımlanarak, yer değişikliği işlemleri tamamlanmalıdır.”





Son Güncelleme: 28.06.2013 18:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.