Tıp Fakültesi neden gecikti?

Hakimiyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mustafa Demirer, verilen sözlere rağmen yıllardır Gazi Üniversitesi bünyesinde eğitim alan Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin Çorum’a naklinin yapılamamasının nedenlerini sıraladı.

31 Mart 2016 Perşembe 12:51
 Tıp Fakültesi neden gecikti?

Hakimiyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mustafa Demirer, verilen sözlere rağmen yıllardır Gazi Üniversitesi bünyesinde eğitim alan Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin Çorum’a naklinin yapılamamasının nedenlerini sıraladı.

İşte Demirer’in
www.corumhakimiyet.net’te yer alan ‘Sorumluluk sadece Rektör’ün değil’ başlıklı o yorumu:

MUSTAFA DEMİRER-HABER/YORUM


Sağlık kampüsü olarak planlanan Güney Kampüs’te yapılaşma gecikti. Uzunca bir süredir Gazi Üniversitesi’nde eğitim gören Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri verilen sözlere rağmen  memlekete getirilemedi. Haliyle Güney Kampüs’te planlanan Tıp Fakültesi binası da yapılamadı.


AKADEMİK CAMİA FARKLI ALGILAMIŞ


Yukarıda dile getirdiğim görüşler geçtiğimiz hafta  ‘Tıp Fakültesi sürprizlere gebe’ başlıklı haber yorumda yer aldı. Yazılıp çizilenler Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi akademik camiasında Rektör’ü ve kendilerini hedef aldığı gerekçesiyle farklı algılanmış.


Verilen sözleri tekrardan hatırlatıp mevzuyu biraz açalım;


2014, 2015, 2016 VE...


Gazi’de eğitim alan Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin Çorum’a alınması fikri 2013 yılında konuşulmaya başlandı. Önce 2014, sonra 2015 ve son olarak 2016 yılına ertelendi. Heyecanlı bekleyiş devam ederken Tıp Fakültesi öğrencilerinin Çorum’a alınması 2017’ye kaldı.


REKTÖR ORTAYA BİR HEDEF KOYDU


Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Tıp Fakültesi için ortaya bir hedef koydu.  Bu hedef doğrultusunda bilhassa Sağlık Bakanlığı ile işbirliği yapıldı, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ciddi ilerlemeler sağlandı. Hastanenin sağlık hizmetleri ve akademik kadrosu geliştirildi.


SAĞLIK KAMPÜSÜ KARARI


Tıp Fakültesi, Eczacılık, Diş Hekimliği, Sağlık Yüksek Okulu gibi fakültelerin Ankara Yolu üzerinde bulunan Güney Kampüs’te yapılandırılması, bu bölgenin sağlık kampüsü olması planlandı.


Rektör MYO Kampüsü açılışında yaptığı konuşmada aynı mevzuya dikkat çekti. Alkan’a göre, Tıp Fakültesi’nin yapılandırılmasında kolaycılığa kaçılmadı. 4, 5 veya 6. sınıftan bu işe başlanabilirdi. Tıp Fakültesi’nin kurumsallaşması amacıyla temel bilimler tamamlanmaya çalışıldı. Tıp biliminin hata kabul etmeyeceği kabul edilerek popülist  yaklaşımlardan uzak duruldu.


SORUMLULUK SADECE REKTÖR’ÜN DEĞİL


Lâkin Tıp Fakültesi binası ve Gazi’de bulunan öğrencilerimizin Çorum’a getirilmesinde üzerine sorumluluk düşen isim sadece Rektör değildi.


BAŞKAN KÜLCÜ’NÜN SORUMLULUĞU VAR


Çorum Belediyesi, Ankara Yolu üzerindeki Güney Kampüs’te var olan yerlerini ve diğer hazine arazilerini Hitit Üniversitesi’ne tahsis etti. Ancak arsaların tahsis-takas işlemleri beklenenden çok daha fazla uzun sürdü. Yani Tıp Fakültemizin yapılanması ile öğrencilerimizin naklinin gecikmesinde Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün de payı var.


MİLLETVEKİLLERİNİN ÇABASI YETERLİ OLMADI


Genel bütçeden Hitit Üniversitesi’ne bu yıl 118 milyon lira kaynak ayrıldı. Söz konusu kaynağın bir bölümü yatırım harcamalarına tahsis edilecek. Kuzey Kampüs’te fakülte binalarının inşaatının devam ettiği düşünüldüğünde, bu paralarla Güney Kampüs’te yapılaşmanın başlatılması hayal oldu. Öyleyse genel bütçeden üniversiteye tahsis edilen kaynağın artırılması ya da ek bütçe gerekiyordu. Hal böyle olunca Tıp Fakültesi binasının yapımı ve öğrencilerimizin memlekete getirilmesinde iktidar milletvekillerinin çabaları yeterli olmadı.


YENİ HASTANE VE BÜROKRASİ

Ankara Yolu üzerinde bulunan yeni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 2016 yılı sonunda tamamlanacak olması ve bürokrasinin ağır işlemesi Tıp fakültesi binasının yapımı ve öğrencilerimizin buraya getirilmesini etkileyen faktörler arasında gösterilebilir.

Tıp Fakültesi akademik camiasına duyurulur.

 

Son Güncelleme: 01.04.2016 12:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.