Ufukta MEYDAN göründü

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında yapımına başlanan Kent Meydanı bu ay sonunda tamamlanacak

04 Aralık 2017 Pazartesi 08:55
Ufukta MEYDAN göründü

MUSTAFA DEMİRER

Kent Meydanı ve Yeraltı Otoparkı’nda son rötuşlar yapılıyor. Meydan ve otoparkın ay sonunda tamamlanması bekleniyor.

25 MİLYONU BULUYOR

Çorum Belediyesi Etüt ve Proje Müdürlüğü’nün geçtiğimiz yıl Ağustos ayında yapımını başlattığı Kent Meydanı ve Yeraltı Otoparkı inşaatına yaklaşık maliyeti 17 milyon lira olarak öngörüldü.

Ancak Bugüne kadar yapılan kamulaştırma, tahsis bedeli, istimlâklar ve diğer harcamalarla Kent Meydanı ve Yeraltı Otoparkı’nın toplam maliyetinin 25 milyon lirayı bulduğu belirtiliyor.

400 ARAÇLIK OTOPARK

Çorum’un ilk meydanı yaklaşık 12 bin m2’lik alanı kapsayacak. Meydanın altına yapılan otopark 400 araç kapasitesine sahip olacak. Hemen yanı başında bir de kafeterya hizmet verecek.

SİLÜETİ ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan inşaat çalışmaları kapsamında bir yılı aşkın süredir etrafı kapatılan inşaat alan meydana parke taşı döşeme çalışmaları nedeniyle açıldı. Böylece Kent Meydanı’nın silueti ortaya çıkmış oldu.

Hatırlanacağı üzere Çorum Belediyesi geçtiğimiz yıllarda Valilik binası önünde küçük bir meydan oluşturmuş, park alanını genişletmişti. Ayrıca eski adliye binası yıkılarak mini bir meydan ve yeşil alan oluşturmuştu.

Son Güncelleme: 04.12.2017 09:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165