ÜZE’ye ziyaret

Sağlık Bakan Yardımcısı Agâh Kafkas, Çorum’da üstün yetenekli 4-14 yaş aralığındaki çocuklara ‘Geleceğe Açılan Pencere’ sloganıyla eğitim veren Deha Eğitim ve Aile Danışmanlık Berard Eğitim Merkezi bünyesinde kurulan Üstün Zekâlılar Enstitüsünü (ÜZE) ziyaret etti.

24 Temmuz 2013 Çarşamba 17:42
ÜZE’ye ziyaret

Üçtutlar Mahallesi Anadolu 2. Sokak üzerinde faaliyet gösteren Üstün Zekâlılar Enstitüsünü ziyaret eden Sağlık Bakan Yardımcısı Agâh Kafkas’a kurum yöneticileri çalışmalar hakkında bilgi verdi. Türkiye’de bir ilk olan ve Anadolu’da sadece Çorum’da bulunan merkezin kurucuları Elvan Can Çabuk, Özden Erbaş, Gülden Arzoğlu ve Ahmet Köksal ile görüşen Kafkas, Üstün Zekâlılar Enstitüsü Başkanı Özden Erbaş’dan da kurumun çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Türkiye’de ilk kez İstanbul’da açılan Üstün Zekâlılar Enstitüsünün Anadolu’da da ilk defa Çorum’a kurulduğunu ifade eden Özden Erbaş, ilimizin dahi çocuklarını geleceğe hazırlayacaklarını vurguladı. Üstün Zekâlılar Enstitüsü Kurum Müdürü ve Üstün Zekâlılar öğretmeni Ayşenur Acar ise “Enstitümüzde, üstün zekâlı çocukların ilgi alanlarını destekleyerek zekâ ve yetenek alanlarının gelişimi üzerine çalışmalar yapıyoruz” dedi. Acar, “Uzman kadromuzla öğrencilerin ilgi ve yetenek alanlarını destekleyen eğitim programları uyguluyoruz. Böylece öğrencilerimizin zekâ ve yetenek alanlarını ileri düzeyde geliştirmelerine imkân sağlıyoruz. Ayrıca öğrencilerin bireysel farklılıklarını kabul etmelerini ve geliştirmelerini, zihinsel akranlarıyla birlikte öğrenme fırsatları sağlamayı da hedefliyoruz” şeklinde konuştu. Aileleri çocukların öğrenme sürecine dahil etmek amacıyla çeşitli dönemlerde veli bilgilendirme seminerleri düzenlediklerini belirten Ayşenur Acar, çocukları daha iyi tanımak için zeka ve yaratıcılık testleriyle birlikte dikkat, kişilik, gelişim testleri gibi ölçekleri bilimsel yöntemlerle uyguladıklarını dile getirdi. Sağlık Bakan Yardımcısı Agâh Kafkas ise Çorum’da genç girişimcilerin ortak aklı bir araya getirerek çok güzel bir başarıya imza attığını söyledi. Üstün zekâlı çocukların özel bir eğitim almasını çok önemsediğini kaydeden Kafkas, enstitünün kurucu ve çalışanlarını tebrik ederek başarılarının devamını diledi.





Son Güncelleme: 24.07.2013 17:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165