10 ambulans dağıtıldı

Sağlık Bakanlığı nezdinde yapılan girişimler sonucu Çorum’a gönderilen 10 adet ambulans törenle dağıtıldı.

06 Mayıs 2019 Pazartesi 15:22
10 ambulans dağıtıldı

Sağlık Bakanlığı nezdinde yapılan girişimler sonucu Çorum’a gönderilen 10 adet ambulans törenle dağıtıldı.

Sağlık Müdürlüğü’ne teslim edilen tam donanımlı ambulansların anahtar teslim töreni yapıldı.

Ambulansların Çorum Merkez, Bayat, İskilip, Laçin, Kargı, Hacıhamza, Mecitözü, Oğuzlar, Osmancık, Sungurlu’da kullanılacağı açıklandı.

VAKAYA 10 DAKİKADA ULAŞIYORLAR

İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Ömer Sobacı, 112 Acil Sağlık Hizmetlerini vatandaşlara daha kaliteli ve hızlı bir şekilde ulaştırmak için var güçleri ile çalıştıklarını belirterek, Çorum’da 27 istasyonda 24 saat kesintisiz Acil Sağlık Hizmetleri verildiğini söyledi. Tahsis edilen 10 ambulans ile Çorum’da ambulans sayısının 64’e açıklayan Sobacı “2019 yılı içerisinde 2’si il merkezinde, 1 tanesi Osmancık’ta, 1 tanesi Mecitözü’nde, 1 tanesi de Kargı’da olmak üzere 5 adet Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu hizmete geçecektir. İlimizde 10 dakikada kentsel vakaya ulaşım oranımız yüzde 99, kırsal vakalarda ise 30 dakikada ulaşım oranımız yüzde 98 olarak gerçekleşmiştir. Bu oranlar Bakanlığın belirlediği yüzde 95 hedefinin üzerindedir” dedi.

Program  Müftü Muharrem Biçer’in yaptığı duanın ardından sona erdi.

Son Güncelleme: 07.05.2019 14:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
servet 2019-05-07 10:32:20

ambulansın yanında temiz çarşaf çöp poşeti de dağıtılsaydı keşke..dalga geçiyorum sanmayın inanın hastanede temiz çarşaf ve çöp poşeti istediğimizde yok diyorlar.bizde evden getirdik..malesef