112 standardı yakaladı

Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği vakaya ulaşım ve müdahale kriterlerine göre, Çorum 112 üst standartları yakaladı

29 Aralık 2017 Cuma 10:46
112 standardı yakaladı

Çorum İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı, hastane öncesi Acil Sağlık Hizmetleri birimi, vatandaşlara en üst kalitede sağlık hizmeti sunabilmek amacıyla, il genelinde 60 adet standart, 2 adet kar paletli, 1 adet obez ve toplumsal olaylara müdahale amaçlı dört yataklı tam donanımlı acil yardım ambulansları ve görevli ekipleriyle 7 gün 24 saat hizmette.

2017 yılı ilk 11 ay içerisinde 112 çağrı merkezine yapılan çağrı sayısı 284.179 olup bu çağrıların 234.668’ i gereksiz aramalar ve de asılsız ihbarlardır.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği vakaya ulaşım ve müdahale kriterlerine göre, Çorum İl Sağlık Müdürlüğü’nün Acil Sağlık Hizmetlerinde üst standartları yakaladığı bildirildi. Açıklamada şu bilgiler yer aldı; “Sayısal olarak ulaşım kriterlerini değerlendirmek gerekirse; 2017 yılı ilk 11 ayda 49.511 vakaya müdahale edilmiş olup, kentsel vakaların %97'sine ilk 10 dakikanın altında, kırsal vakaların ise %95'ine ilk 30 dakikanın altında ulaşılmıştır. Bu hizmetlerimizin yüzde yüz başarıya ulaşmasında ve hizmetin ivedi bir şekilde gerçekleştirilmesindeki en büyük engel, 112 Acil Çağrı hattının gereksiz meşgul edilmesi ve de asılsız verilen ihbarla birlikte trafikte ambulanslara verilmeyen önceliktir.
İlimizde 2017 yılı ilk 11 ay içerisinde 112 çağrı merkezine yapılan çağrı sayısı 284.179 olup bu çağrıların 234.668’ i gereksiz aramalar ve de asılsız ihbarlardır. Asılsız ihbarlar sonucunda ambulanslarımız gerçek ihtiyaç duyulan bölgelere gecikme yaşamaktadır. Bu gecikme sonucunda sağlık çalışanı arkadaşlarımıza sözel ve fiziksel şiddet uygulanmaktadır. Sağlık Bakanlığımız ve de Çorum İl Sağlık Müdürlüğümüz olarak, sağlık çalışanlarına yönelik uygulanan şiddeti kınıyor, hiçbir şekilde kabul etmiyoruz” denildi.
Görevi eksiksiz yerine getirebilmek ve bu tür olumsuzluklara dur demek amacıyla, vatandaşlarımızda bilinç oluşturabilmek için Bakanlığımız tarafından gerekli çalışmalar yapılmaktadır. İlimizde farkındalık yaratabilmek adına, meydanlarda, okullarda ve ticari işletmelerde 112 tanıtımlarıyla birlikte vatandaşlarımıza bilgilendirmeler yapılmaktadır. Bu Bilgilendirmeler içerisinde yer alan; Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan "Yaşama Yol Ver" kampanyası kapsamında " trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi" konularında toplumsal farkındalığın artırılması hedeflenmiştir.
İnsan hayatındaki dakika ve saniyelerin önemi göz önüne alındığında 112 acil sağlık ekiplerinin trafikte zaman kaybetmeden yol alması bir insanın hayata bağlanmasına vesile olabilir. Toplum olarak trafikte ambulanslarımıza yol vermeye özen göstermemiz ve bu konuda hassas olmamız gerekir. Bir gün bizlerinde ambulansa ihtiyaç duyabileceğimiz ve de o ambulansta kendi yakınlarımızın olabileceği unutulmamalıdır.
Çorum İl Sağlık Müdürlüğü olarak, vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu sağlık konularının bütününü dikkatle takip ediyor gerekli çalışmaları titizlikle gerçekleştiriyoruz. Fedakârca ve özveriyle görevlerinin başında olan, vatandaşlarımıza en doğru ve en iyi hizmeti, vermeye çalışan, sağlık çalışanlarımıza, Çorum İl Sağlık Müdürlüğü olarak teşekkür ve takdirlerimizi bildirir, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.”

Son Güncelleme: 29.12.2017 12:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.