16 bin kalbe dokundular

Koroner Anjiyografi Ünitesi kurulduğu günden bu yana binlerce kalbi tedavi etti

02 Nisan 2018 Pazartesi 16:21
16 bin kalbe dokundular

Hitit Üniversitesi Çorum Erol Olçok Eğitim Araştırma Hastanesi’nde 5 yılı aşkın sürede 16 bin kalbe dokunan Koroner Anjiyografi Ünitesi, kurulduğu günden beri binlerce kez kalp krizine müdahale ederek Çorumlu’ya hayat verdi.

Valilik Twitter hesabından yapılan açıklamada, şu bilgiler verildi; “Bu süre zarfında sadece kalp damarlarının anjiyografisi değil her yıl onlarca kalp deliği olan hastalarımızın, yarım saat süren ameliyatsız bir yöntemle delikleri kapatılmıştır. Bu hastalar 24 saatten kısa sürede taburcu olup günlük işlerine devam edebilmektedir. Hastalarımız için önemli bir konfor olan bu ameliyatsız yöntem, hastalara başka merkezlere sevk çilesi olmadan daha da fazla konfor sağlamaktadır.

Bunlara ilave olarak bacak damar tıkanıklıkları olan hastalarımıza stent ve balon uygulamaları yaparak tıkalı damarları açmaktayız. Bu işlem için çevre illerden de kliniğimize hasta refere edilmektedir. Böylece hastalarımız daha rahat yürüyebilmekte ve birçoklarının ayakları kesilmekten kurtulmaktadır. Kliniğimize ayaklarında ciddi yaralar varken gelen hastalar bacak damarları açıldıktan sonra yaraları hızla iyileşme sürecine girip, yürüyebildikleri konforlu günlerine tekrar dönebilmektedirler.

Anjiyografi ünitemizde elektrofizyoloji – ablasyon işlemleri de yapılabilmektedir. Yüzlerce ritim problemi olan ve kalp atışları 200’lere kadar çıkan hastalarımızın şifaları, ablasyon ( yakma ) işlemi ile kliniğimiz hekimlerinin ellerinde olmaktadır. Yeni hastanemize geçtikten sonra bu yoğun yüke daha rahat yetişebilmek için ikinci anjiyografi cihazımızı hastane bünyemize kattık. 14 yataklı günü birlik anjiyografi servisi, 30 yataklı kardiyoloji servisi ve 18 yataklı koroner yoğun bakım ünitesinin de desteğiyle bu iki anjiografi cihazımızla 7 /24 esasına göre çalışmaktayız. Her an hazır kardiyoloji uzmanı, hemşiresi ve teknisyenleri ile Çorum ve çevre illere kalp krizi hastaları için acil müdahale merkezi olmuştur. Her bir dakikanın önemli olduğu kalp krizinin erken saatlerinde hizmetlerini gecenin her vakti ekibini hazır tutarak devam ettiren merkezimiz, şifa veren el olmaya devam etmektedir. Kardiyoloji ekibi; deneyimi, tıbbi cihaz alt yapısı ve son beş yılda sunduğu özverili hizmetleriyle kendini ispatlamış ve Kalp’lerimizi kazanmıştır. Varlıklarıyla sağlıklı ve güvendeyiz.”

Son Güncelleme: 02.04.2018 16:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.