182 ücretsiz

Sağlık Bakanlığı, vatandaşların hastanelerden randevu almak için aradığı 'Alo 182' hattından her hangi bir ücret alınmadığını açıkladı.

03 Temmuz 2013 Çarşamba 11:30
 182 ücretsiz

Vatandaşların 182 nolu telefonu aradıklarında sadece bağlı bulundukları operatörün tarifesine göre ücret ödediğini belirten Bakanlık, internet üzerinden ve mobil cihazlara indirilen uygulamalardan da ücretsiz olarak randevu alınabildiğini kaydetti.

Sağlık Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği 'Aile Hekimliği Randevu Sistemi' ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Hastaneler için kullanılan Merkezi Randevu Sistemine, 1 Temmuz 2013 tarihinde tüm Aile Hekimlerinin de dâhil edildiği belirtilen açıklama, aile hekimine gitmek isteyen hastaların bu sistemden yararlanarak randevu alabildiği vurgulandı. Vatandaşın bu hizmetten daha verimli bir şekilde yararlanabilmesi ve bilgi eksikliğinin giderilmesi için söz konusu uygulama hakkında yeniden bilgi verilmesi ihtiyacı duyulduğu hatırlatılan açıklama da, "Merkezi Randevu Sistemi ile özellikle sabah saatlerinde yaşanan yığılmaların önüne geçilmesi ve muayenelerin gün içine dengeli dağıtılması hedeflenmektedir. Böylelikle vatandaşlarımız hastanelerde ve Aile Sağlığı Merkezlerinde sıra bekleyerek zaman harcamayacak, kendilerinin belirlediği zaman diliminde kolaylıkla sağlık hizmeti alabileceklerdir." denildi.

Hastaların randevuları ALO 182, www.hastane randevu gov.tr internet adresi ve mobil cihazlarına 'Hastane Randevu Merkezi Mobil Uygulaması'nı indirerek zahmetsizce alabilecekleri ifade edilen açıklama da, "Muayene olmak için randevu alma zorunluluğu bulunmuyor. İsteyen vatandaşlarımız randevu almadan da aile hekimine müracaat edebilir. Ancak randevu ile gidildiği takdirde muayene sırası beklemeden, kendilerine uygun zaman diliminde kolaylıkla muayene olabilirler. Aile hekimine muayene olabilmek için randevu almak zorunlu değildir. Randevu sistemi hastalarımızın konforlu sağlık hizmeti almasını sağlayacaktır. Ancak ayaktan başvuran hiçbir hastamız da mağdur edilmeyecek, muayenesi yapılacaktır. Acil olarak gelen hastalara ise öncelik tanınacaktır." ifadelerine yer verildi.

Aile Hekiminin izinli olduğu durumlarda hastaların kendi aile hekimlerine vekâlet eden aile hekimine ayaktan başvurarak muayenelerini olabilecekleri anlatılan açıklama da şu ifadeler yer aldı; "Bakanlığımız tarafından randevu hizmeti karşılığında vatandaşlarımızdan herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Vatandaşlarımız 182 no'lu telefonu aradıklarında sadece bağlı bulundukları operatörün tarifesine göre ücret ödemektedir. Vatandaşlarımız ayrıca İnternet üzerinden ve mobil cihazlara indirilen uygulamalar ile ücretsiz olarak randevu alabilmektedir."

(CİHAN)






Son Güncelleme: 03.07.2013 11:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165