2017'de başladı, şimdi meyve veriyor

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi SAHU programı yoluyla ilk Uzman Aile Hekimliği mezunlarını vermeye başladı.

27 Nisan 2023 Perşembe 23:25
2017'de başladı, şimdi meyve veriyor

Çorum'un başarılı sağlık yöneticisi ve akademisyen hekimlerinden Tıp Fakültesi Dekanı hemşehrimiz Prof. Dr. Mesut Sezikli yönetimindeki Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi, SAHU programı yoluyla ilk Uzman Aile Hekimliği mezunlarını vermeye başladı.

RADİKAL BİR KARARLA TIP ÖĞRENCİLERİ ÇORUM’A ALINDI

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi 2017-2018 döneminde Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde tıp eğitimi alan 62 öğrencisini radikal bir kararla Çorum’a getirdi. O dönemde 62 olan tıp öğrencisi sayısı yatay geçişler ve diğer öğrencilerle beraber 100’e yaklaştı. Haziran ayında ilk mezunlarını verecek olan Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde TUS’u kazananlar eğitime devam ederken, diğer mezun öğrenciler pratisyen hekim olarak sağlık kuruluşlarında hizmet verecek.

HİTİT TIP MEYVE VERMEYE BAŞLADI

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi 2017-2018 döneminde başlattığı tıp eğitimi bugün meyvelerini vermeye başladı. Adeta fidanlar ağaç oldu. Her yıl en az 100 öğrenci hem Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde intörn hekim olarak uygulama yapıyor hem de sağlık ordusuna kazandırılıyor. Aynı dönemlerde asistanlık eğitimi alanlar da çok sayıda mezun vermişti.

İLK MEZUNLAR HAZİRAN’DA

Hitit Tıp Fakültesi’nin şu anda toplam 800 öğrencisi bulunurken, yaklaşık 125  uzmanlık eğitimi alan öğrencisi bulunuyor. Fakültemiz kendi bünyesindeki ilk mezunlarını Haziran ayında verecek. Ayrıca Tıp Fakültesi’nin asistan ihtiyacını da mezun ettiği öğrencilerden karşılamaya başlaması bekleniyor.

UZMAN AİLE HEKİMLERİ İLK MEZUNLARINI VERİYOR

Hitit üniversitesi Tıp Fakültesi’nin 2017-2018 yılında aktif hale gelmesinin başka bir faydası daha görülmeye başlandı. Sözleşmeli aile hekimlerine 6 yıl süreyle verilecek aile hekimliği uzmanlık eğitimi (SAHU) yolunu açan programla, pratisyen hekimler hem görevleri başında sağlık hizmeti sunarken, diğer taraftan eğitimlerini başarıyla tamamlayanlara Uzman Aile Hekimi unvanı alıyor. Bu kapsamda Çorum’da Uzman Aile Hekimliği’nde ilk mezunlar verilmeye başlanması sevindirici bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Son Güncelleme: 01.05.2023 19:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.