28 kişi yurda yerleştirildi

Çorum'da bir hafta içinde izolasyon kurallarını ihlal eden 28 kişiyi karantina yurduna yerleştirdi.

16 Nisan 2021 Cuma 15:05
28 kişi yurda yerleştirildi

Çorum Valiliği İl Salgın Denetim Merkezi ekipleri Çorum'da bir hafta içinde izolasyon kurallarını ihlal eden 28 kişiyi karantina yurduna yerleştirdi.

İl Salgın Denetim Merkezi ekiplerini saha çalışmaları devam ediyor. 09-16 Nisan 2021 tarihleri arasında kent merkezi ve ilçelerinde 55 adet ihbar alındı. Bu ihbarların 6’sı asılsız ya da mükerrer çıkarken, geriye kalan 49 ihbar Mahalle Denetim Ekiplerine bildirilerek gerekli işlemler yapıldı. Bununla birlikte yine şehir merkezi ve ilçelerinde 8.791 kişi denetlendi. Ayrıca denetim ekiplerince 11.567 işyeri ve kişiler gerek gelen ihbarlar neticesinde gerekse resen kontrol edilirken, gerekli uyarılar yapılmış ve izolasyon kurallarına uymayan kişilere tutulan 15 adet tutanak İl Hıfzıssıhha Kuruluna gönderildi. Maske, temizlik ve mesafe kurallarını ihlal eden 108 işyeri ve kişiler için birinci ihlal uyarısı yapıldı.

İl Salgın Denetim Merkezi Saha Denetim ekipleri, bir haftalık süreçte tarihleri evlerinde izolasyonda olmaları gerekirken izolasyon kurallarına aykırı hareket eden 28 kişiyi tutanakla tespit ederek karantina yurduna yerleştirdi.

Bugün itibariyle yurtta izolasyon sürelerini tamamlamak üzere karantinasıdevam eden 5 kişi bulunuyor.

Son Güncelleme: 16.04.2021 18:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165