3 ana bilim dalında yetkili klinik olduk

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde üç ayrı ana bilim dalı Yetkilendirilmiş Uzmanlık Eğitimi Kliniği olmaya hak kazandı.

07 Şubat 2021 Pazar 22:48
3 ana bilim dalında yetkili klinik olduk

Tabip Odası Başkanı Dr. Mustafa Azak ve Genel Sekreter Prof. Dr. Ayşegül Taylan Özkan, Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin Yetkilendirilmiş Uzmanlık Eğitimi Kliniği olmaya hak kazanan Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı ile Gastroenteroloji Bilim Dalını ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini iletti.

KBB ANABİLİM DALI

Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sevim Aslan ve klinik hekimleri ile eğitim kliniği olma sürecinin zorlukları ve mevcut durumun yürütülmesindeki ihtiyaçlar konuşuldu. Asistanlar ve Tıp Fakültesi öğrencileri için çok faydalı olan bu hizmeti gerçekleştiren hocalara teşekkür edildi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Sevim Aslan, ‘Kulak Burun Boğaz Kliniği’ne yapılan ziyaret dolayısıyla teşekkür etti.

Süreci özetleyen Prof. Dr. Sevim Aslan, “Eğitim ve öğretimin öncelikli görevleri olduğu bilincinden hareketle, uzun ve zorlu bir hazırlık dönemi sonrası Tıpta Uzmanlık Kurulu’na uzmanlık eğitimi yetkilendirmesi için başvurduk. Kurulun 102. toplantısında asistan eğitiminde yetkilendirme almış olmamız heyecan ve gurur verici olmuştur. Bu süreçte özellikle emeği gecen Op. Dr. N. Burak Uğurlu, Dr. Ögr. Üyesi Serdar Yerlikaya’ya teşekkür ediyorum. Yine desteklerinden dolayı Dekanımız Sn. Meral Gülhan’a ve Başhekimimiz Prof. Dr. Mesut Sezikli’ye de teşekkürlerimi sunmak isterim.

Tıp öğrencilerinin ve asistan eğitiminin uzun soluklu bir süreç olduğu düşünüldüğünde umuyorum ki bu süreç aksamadan ve kalitesi daha da artarak devam edecektir. Hem sağlık hizmetleri (poliklinik ve ameliyat) hem de eğitim-öğretim de sunulan hizmet kalitesini arttırabilmek için fiziksel donanım eksiklerimiz mevcuttur. Bu eksikliklerimizin de en kısa sürede giderileceğini ümit ediyorum .” dedi.
Dr. Mustafa Azak da, ‘’KBB Ana Bilim Dalı’nın eğitim kliniği olmasını büyük bir memnuniyetle karşılıyor ve hayırlı olsun diyorum. Kıymetli hocamız Prof. Dr. Sevim Aslan ve klinikteki diğer hekim arkadaşlarımızın büyük çabaları ile bu hak kazanılmıştır. Sürecin her safhasında özverili bir şekilde çalışmışlar, konuyu yakından takip etmişler ve bu işin mimarı olmuşlardır. Emekleri için Sevim hocamız ve mesai arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI ANABİLİM DALI

Tabip Odası yöneticileri daha sonra Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Havva Nur Peltek Kendirci’yi ziyaret ederek, başarılı ve özverili çalışmalarına teşekkür etti, ayrıca  hayırlı olsun dileklerini iletti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Doç. Dr. Kendirci ‘’Bu naif ziyaretinizden dolayı Tabip Odamıza teşekkür ediyorum. Uzun bir süreçten sonra eğitim kliniği olduk. Pediatrik hastalıklar tıp fakültesi eğitiminde önemli bir yer kapsıyor. Gerek hastane hizmetleri gerek fakültemiz için 3 hocamızla birlikte canla başla çalışıyoruz. Akademik kadromuzun kuvvetlendirilmesine ihtiyacımız var. Umarım fakültemize öğretim üyesi olarak gelen ve ekibimize katılan yeni arkadaşlarımız olur’’ dedi.

YAN DAL UZMANLIK EĞİTİMİ

Son olarak İç Hastalıkları Anabilim Dalı Gastroenteroloji Bilim Dalı’nın Yan Dal Uzmanlık verme yetkisi almasından dolayı Başhekim Prof. Dr. Mesut Sezikli nezdinde bilim dalı öğretim üyelerine hayırlı olsun dilekleri iletildi.

TIP FAKÜLTESİ YÖNETİMİNE TEŞEKKÜRLER

Tabip Odası Başkanı Dr. Mustafa Azak, ziyaretlerin ardından yaptığı değerlendirmede, “Covid-19 pandemisinin olumsuz etkilerinin görüldüğü şu günlerde bile Tıp Fakültesi yönetimimizin başarılı ve özverili çalışmaları sayesinde fakültemizde çok önemli gelişmeler olmuştur. Daha önce eğitim kliniği olan bölümlerimize ilaveten iki anabilim dalı ve bir bilim dalı daha bu hakkı kazanmıştır. Halen eğitim kliniği olmayan birimlerimiz için de çalışmaların devam ettiğini görmekten memnun oluyoruz. Bu anabilim dallarının da kısa zamanda eğitim kliniği hüviyetini kazanacağını umuyoruz. Fakültemizin akademik kadrosunun gerek tıp ve uzmanlık eğitimi gerekse sağlık hizmetlerindeki önemli çalışmalarını takdirle karşılıyor ve devamını diliyoruz. Tüm bu çalışmaları yürüten başta Sayın Dekanımız Prof. Dr. Meral Gülhan olmak üzere tüm Tıp Fakültesi akademisyenlerine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Son Güncelleme: 08.02.2021 12:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş 2021-02-09 08:24:40

Hasta bakmazsam,ameliyat yapmazsam,asistan yetiştirmezsem,akademik çalışmaya katkı vermezsem,başkasının yaptığı çalışmaya benim adımı da ekleyin dersem,süremi doldurup gidersem benden iyisi olmaz.

Avatar
Çorum 19 2021-02-08 22:53:20

Çok güzel artık doner yerine kuru pilav ver gelsin????????????????????????????????

Avatar
kemal 2021-02-10 07:04:51

50 yaş üstü prof.45 yaş üstü doc alırsan iş yaptıramazsın,koy 35 yaşında prof 30 yaşında doc çocuklar dünya üniversitesi yapsınlar.İlimle bilimle uğraşsınlar.zamanlarını boşa harcamasınlar.

Avatar
kemal beye katılıyorum 2021-02-10 09:15:00

50 sinden sonra yükseliyor ki az çalışıp çok kazanayım.ölmeden önce rahat edeyim.

Avatar
derya hanıma cevap 2021-02-10 09:32:48

Atatürk ün doktoru Mim kemal Öke ile aynı ismi taşıyan torunu prof.mim kemal öke kaç yaşında prof.oldu biliyormusunuz?ben söyleyeyim 34 yaşında.Ortadoğu Teknik üniversitesinde Bogaziçi üniversitesinde 35 yaşında prof.28 yaşında docentler var.Adamlar 20000 de bir lik dilimde sınav kazanıyorlar. üniversite sınavında 400.000 Ninci olup torpille akademik kadro almıyorlar.

Avatar
gamze 2021-02-10 10:20:55

Ceza hukukcusu Ersan Şen kimyacılar Yunus Zorlu ve Duygu Özteş 32 yaşında prof.oldular.Çalışınca olunuyormuş.

Avatar
derya 2021-02-10 09:07:10

35 yaşında prof.30 yaşında docu nerden bulacaksın?akademisyen öyle kolay mı yetişiyor sanıyorsun?

Avatar
Vizyon 2021-02-09 09:12:23

Fotoğrafı çeken ayakları değil başları çekseydi keşke