313 işçi Çorum’da karantinaya alındı

Suudi Arabistan'da çalışan 313 kişi Türkiye'ye getirilirken, işçiler Çorum'da karantinaya alındı.

14 Nisan 2020 Salı 21:22

Koronavirüsle mücadele kapsamında yurt dışından gelen vatandaşlarımızın karantina altına alınma işlemleri devam ediyor. Suudi Arabistan’dan gelen 313 Türk işçi Çorum’da karantinaya alındı.


Dünya genelinde etkili olan Korona virüs (Kovid-19) nedeniyle yurt dışında yaşayan vatandaşlar Türkiye’ye dönmeye devam ediyor. Suudi Arabistan’da çalışan 313 Türk işçi havayolu ile bugün Türkiye’ye getirildi.


Samsun Havalimanı’nda sağlık taramasından geçirilen işçiler karayolu ile Çorum’a getirilerek 14 günlük karantinaya alındı. İskilipli Atıf Hoca Yurdu’na otobüslerle getirilen vatandaşlar otobüslerden kontrollü bir şekilde indirildi. Ateşleri ölçülen vatandaşlar kayıtları alındıktan sonra kendileri için hazırlanan karantina yurduna yerleştirildi. Vatandaşların yurtlara yerleştirilmesi sürecinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yöneticileri, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı KYK yurt müdürlükleri arasında yer alan İskilipli Atıf Hoca Yurdu personeli,  Kızılay, AFAD, İl Emniyet ve İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri seferber oldu. Yurt dışından gelen gurbetçilerin kalacağı odalar dezenfekte edilerek tüm ihtiyaç malzemeleri odalarına yerleştirildi.


İHA

Son Güncelleme: 29.04.2020 00:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165