81 ilde hayata geçecek

Sağlık Bakanlığı’nca özel gereksinimli bireylerin acil servis ihtiyaçlarının daha nitelikli karşılanması için özel birim oluşturulacak.

12 Ocak 2023 Perşembe 23:56
81 ilde hayata geçecek

Sağlık Bakanlığı’nca özel gereksinimli bireylerin acil servis ihtiyaçlarının daha nitelikli karşılanması için dünyada çok az örneği bulunan yeni bir uygulama başlatıldı.

ACİL SERVİS’TE ÖZEL BİRİM

Uygulama ile otizm, down sendromu ve zihinsel gelişim geriliği gibi sorunu olanlar, acil servis ihtiyaçlarını devlet hastaneleri içinde kurulacak özel birimlerden alacak.

Hizmet, pilot 4 ilde seçili hastanelerde uygulanıyor.

UYGULAMA 81 İLDE YAYGINLAŞACAK

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada uygulamanın yıl içinde 81 ilde hayata geçirileceğini belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şu ifadeleri kullandı:

"Özel gereksinimli hastalarımıza yönelik "Engelsiz Acil Servis Hizmeti" başladı. Muğla, Erzurum, Samsun ve Kayseri’de seçilen hastanelerde başlayan pilot uygulamada, hastalar acil sağlık hizmetlerini özel birimden alıyor. Uygulamayı, yıl içinde 81 ilde hayata geçirmeyi hedefliyoruz."

Son Güncelleme: 14.01.2023 15:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.