AK Parti'den 'yeni hastane' açıklaması

AK Parti heyeti Sağlık Bakanı ile görüştü, eski devlet hastanesine 2. basamak yeni hastane açılması ve Kanser Teşhis ve Tedavi Merkezi için PT/CT cihazı ihtiyacı dile getirildi.

10 Mayıs 2019 Cuma 00:58
AK Parti'den 'yeni hastane' açıklaması

AK Parti Çorum Milletvekili MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya ve AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, önceki gün Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ve Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ile görüştü.
Ulaştırma Bakanı Turhan Candan ile ağırlıklı olarak havaalanını konuşan AK Parti heyeti, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’yı ziyaretinde ise eski devlet hastanesinin yerine 2. basamak yeni bir hastane açılması, kanser hastalarının erken tanı ve tedavisi için PET/CT cihazı alınması ve Çorum ve ilçelerin uzman doktor ihtiyaçlarını ele aldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın PT/CT cihazı için olumlu cevap verdiği, eski devlet hastanesinin 2. basamak devlet hastanesine dönüştürülmesi için de Çorum'a teknik bir ekip göndereceği öğrenildi.

Öte yandan AK Parti’den bugün yapılan açıklamada, konuya ilişkin şu detay bilgiler şu bilgiler verildi:

“AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Oğuzhan Kaya ile Çorum İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’yı ziyaret ederek Çorum’un sağlık sorunlarını görüştüler ve özellikle Devlet Hastanesi’nin yeniden açılması talebini tekrarladılar.

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hizmete açılmasından sonra boşaltılan eski Devlet Hastanesi’nde, C Blok’un güçlendirilerek değerlendirilebileceği belirlenmiş, Çorum halkının ısrarlı talepleri karşısında, bu binada 250 yataklı Devlet Hastanesi’nin yeniden oluşturulması fikri benimsenmişti.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, bu talebi olumlu karşılayarak, teknik bir heyeti yerinde inceleme yapmak üzere göndereceğini ve çalışmaları başlatacağını söyledi.

Milletvekilleri Ceylan ve Kaya ile İl Başkanı Ahlatcı, onkoloji hastaları için son derece önemli olan Pet Ct cihazının Çorum’a kazandırılması isteğini de dile getirdiler. Ayrıca, acil doktor ihtiyacı hakkında Bakan Koca’yı bilgilendirdiler.

Sağlık Bakanı Koca, Çorum’un tüm bu taleplerini olumlu karşılarken, Milletvekilleri Ceylan ve Kaya ile İl Başkanı Ahlatcı, özellikle Devlet Hastanesi’nin yeniden hizmete sunulması konusunda, Çorum halkı adına minnettarlıklarını Bakan Koca’ya ifade ettiler."

Son Güncelleme: 10.05.2019 12:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2019-05-10 06:48:06

Aslı astarı yok, dibi boş, bak bak çok çalışıyoruz görün diye çelikmiş iki kare resimden başkası yok, sıfır elde var sıfır!!!!

Avatar
Ekstra 2019-05-10 09:08:37

İki vekil ile iktidarın il başkanı Ankara'da epey ziyaretlerde bulunmuşlar.Çekilen fotoğrafların altına da şehrin beklentileri haber olarak yazılmış.Şimdiden yazalım.Şehrin beklentileri hakkında en ufak bir gelişme olmayacak.

Avatar
Adem 2019-05-10 12:35:53

İlçe hastanesinde yeterli doktor mu var, personel mi var? Zaten gereksiz yere devasa hastaneler yapılmış ilçelere.

Avatar
Salih 2019-05-10 01:53:18

Oraya 2.basamak değil.1500 yatak kapasiteli şehir hastanesi olmalı.Niye ileriyi düşünmezsiniz.

Avatar
Ya hu 2019-05-10 07:34:00

Dayalı döşeli bir hastane idi gördüğümüz kadarıyla çöpü dahi yeni hastaneye gitmediği herşeyin yeniden alındığı biliniyor.

Peki eski hastanenin tüm malzemeleri sağa sola neden dağıtıldı boşaltıldı bu vatandaş olarak merak ediyorum

Avatar
Doktor 2019-05-10 11:53:15

Önce ilçe devlet hastanelerini düzeltin.. Merkezin yükü azalır zaten

Avatar
Halk yemez bunu 2019-05-10 10:44:36

Dostlar alışverişte görsün hesabı işte. Duyda inanma. Kimi kandırıyonuz heri. O hastaneyi önce dağıttınız. Şimdi yeniden kuraksınız öylemi. Vah. Çorumlum vahhhh. Yemezler bunu...

Avatar
Aynı teranni 2019-05-10 13:42:20

Eski hastane ile ilgili kaç defa ekip geldi gelecek yazık bina çürütecek hala bir karar alınamadı ne olur boşa kürek çekmeyi bırakın da millet arkamızdan söylenmesine siyasetinde yerlerde süründürmrhin millet siyasetten iyice soğuttunuz reiste bunları görsede yeter deyip gerçek siyaset ve hizmette milletin beklentilerine ilk zamanlar gibi cevap verilse