Bakan söz verdi: 'Hastanelerde randevu sorununu çözeceğiz'

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, hastanelerde randevu sistemindeki sıkıntıların giderileceğini söyledi.

23 Ağustos 2022 Salı 22:44
Bakan söz verdi: 'Hastanelerde randevu sorununu çözeceğiz'

Sağlıkta Beyaz Reform'la birlikte birçok sorunun çözüleceğini duyuran Bakan Koca, randevu sistemindeki sıkıntıların da çalışmalarla giderileceğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı uygulaması Merkezi Hekim Randevu sistemi üzerinden vatandaşların randevu alamama şikayetleri, kamuoyunun gündemine oturdu.

Bulundukları bölgede randevu bulamayan ve başka sağlık kurumlarına yönlendirilen vatandaşlar mağduriyet yaşadıkları belirterek sorunun çözülmesini istedi.

Konuyla ilgili ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün yapılan Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.
"Her işlemin ve emeğin bir karşılığı olacak"

Gazetecilerin, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu alınamadığına ilişkin sorularını yanıtlayan Bakan Koca, “Alacaksınız, hekim ve çalışan arkadaşlarımızın mutluluğu ile sorunların daha kolay çözüleceğine emin olun. Yurt dışına gidişler de azalacak. Kamuya geçişlerin daha fazla olduğunu hep birlikte göreceğiz. Kamuda çalışmanın avantajlı olduğunu herkes görecek. Çok yakında bunu göreceğiz. Bir iki aydan bahsediyorum. Bugünü de izleyin. Yeni dönemde sağlıkta beyaz reform diyerek adaletin ve her emeğin karşılığının olduğu bir dönemi başlattık. Mahsuplaşma uygulamada olmayacak. Her işlemin ve emeğin bir karşılığı olacak. Yılsonuna kadar her polikliniğe bir sekreter hedefiyle hekimlerimizi daha çok hastalarına odaklanmalarını sağlayacağız" şeklinde konuştu.

RANDEVU SIKINTISINA SON

Koca, sağlıkta beyaz reform ile adaletin ve emeğin karşılığı olan bir dönemin başladığını vurgulayarak, "Mesai sonrası çalışma da teşvik edilerek randevu dahil olmak üzere önümüzdeki aylarda birçok sorunun çözüldüğünü birlikte göreceğiz. Ayrıca bugüne kadar görülmemiş büyüklükte bir kadro alımını bu yıl yapıyoruz. Kapsam dışı olan üniversite hastaneleri ile aile hekimi ve çalışanları da kapsama alınıyor. Sağlıkta beyaz reformun bir dönüm noktası olacağını hep birlikte göreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Ensonhaber

Son Güncelleme: 24.08.2022 09:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aslında olan.! 2022-08-24 11:24:21

Sayin bakan iktidara gelsinler bu sorunlarin hepsini cozecekler sanki 20 yildir CHP başta.

Avatar
Batandaş 2022-08-24 20:12:52

Ne oldu hani uçuyorduk kaçıyorduk, hani tüm dünya bizi kıskanıyordu.

Avatar
Hekim 2022-08-24 10:08:42

Tek derdimiz paraymış gibi böyle ortalığa atılıyoruz, maaşı konuşulan başka bir meslek var mı acaba
Hayır efendim bizim asıl derdimiz şiddet yoğunluk özlük haklarımız
Bunları çözmeden sağlık sistemi düzelmez
Ne hekim memnun ne halk

Avatar
Ahmet 2022-08-24 13:11:27

Randevu en az 1 yıldır problemli ve hala birkaç ay sonra diyorsunuz. Sağlık bu sağlık! Kimse hastalığa birkaç ay sonra gel diyemiyor!

Avatar
cafer 2022-08-25 08:59:46

dr denilen meslek gurubu en az 10- 15 yılda yetişiyor. ama toplundan gördügü muamele çok kötü .adam ben şiddet görmek içinmi okudum diyor. kişi kişinin aynasıdır .insanlar çalışana nö gözle bakarsa çalışanda o gözle bakar..vatandaş doktoru döve döve hizmet alacak .yok öyle birşey.

Avatar
allahverdi iyigün 2022-08-25 09:08:07

bu toplumsal bir sorun öğle kolay çözulmez.20 yıllık saglık personeli arkadaşım var 6 yılı mahkemelerinen geçti .sonuç mu ne oldu sonuç beraat karşı taraf tazminat ödeyecek .hasta yakını ödemedi içraya verdi.hangi devlet memurunun ömrü adliyelerde geçiyor tabiki saglık çalışanlarının.

Avatar
kalıp usta başı 2022-08-25 08:52:56

okumuş insanın.kalifiye elemenın vatandaşın gözünde bir kıymeti yok. bu toplun nezaman bilime önem verir,okumuş adama saygı gösterirse.çocugunu okutursa.ülke kalkınır. yoksa cahillik dizboyu olursa cok kuyruklar bekler.

Avatar
Ahmet 2022-08-24 18:52:27

Çözebileceğinize inanmıyorum, bu hale getirenler sizsiniz.