'Bana Bir şey olmaz' demeyin!

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, vaka artışını yorumladı

14 Haziran 2020 Pazar 10:21
'Bana Bir şey olmaz' demeyin!

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, son bir kaç gündür açıklanan koronavirüs vaka sayıları ile ilgili "Bu bir uyandırma alarmı. 'Salgın bitti, tehlike geçti, eski günlere döndük' gibi davranmaya devam edemeyiz" ifadelerini kullandı.
"BU BİR UYANDIRMA ALARMI"
Özlü "İki gündür günlük olgu sayımızda artış var. Bu bir uyandırma alarmı. “Salgın bitti, tehlike geçti, eski günlere döndük” gibi davranmaya devam edemeyiz. Virüs tedbirsizliği affetmiyor. Salgın kaldığı yerden devam etmek etmek için fırsat kolluyor." Dedi.
BAZILARIMIZIN TEDBİRSİZLİĞİNİN FATURASINI HEPİMİZ ÖDÜYORUZ
Bazılarımızın tedbirsizliğinin faturasını hepimiz ödüyoruz. Bu mücadeleyi hep birlikte yürütmek zorundayız.
ESKİ ALIŞKANLIKLARINIZI TEKRARLAMAYIN
Memleketinize, köyünüze, baba ocağınıza döndüğünüzde eski alışkanlıklarınızı tekrarlamayın. Akrabalarınız, büyükleriniz, komşularınızla temas, el öpme, sarılıp, kucaklaşmaktan sakının. Ortak yemek, kahvaltı ve partilerden kaçının. Onları ve kendinizi tehlikeye atmayın.
NİŞAN, SÖZ, SÜNNET, TAZİYE, ASKER UĞURLAMA GİBİ TÖRELER
Nişan, söz, sünnet, taziye, asker uğurlama gibi törelerimizi eskisi gibi değil; maske, mesafe ve hijyen kurallarına uygun olarak ve yeni normlara göre yapalım. 
BU, KOLLEKTİF BİR MÜCADELE

“Bana bir şey olmaz” demeyin. Herkese olan size de olabilir. Siz de herkes gibisiniz. Hiçbirimiz güvende değiliz. Virüs içimizden birilerinde dolaşmaya devam ettikçe, hepimiz tehdit altında olacağız. Bu kolektif bir mücadele. Birbirimizi uyaralım.
Haber7

Son Güncelleme: 14.06.2020 16:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş19 2020-06-14 11:46:15

Çorumlu bana birşey olmaz diyor uzun zamandır. pideci maske takmazsa salgın devam edip dükkânı kapandığında para yok diye zorda kalacak. herkes kendini korusa sorun olmayacak.

Avatar
dikkat 2020-06-14 12:25:09

semt bakkallarında çay ocaklarında hiç bir şekilde tedbirlere uyulmadıgı acıkayan görülüyor ne şletmecileri nede müşteriler ne mesafe ne maske nede denetim hiçbiri yok Allah sonumuzu hayır etsin bilim kuruluda üyelerde habire çıkıp basına beyanat verme yarışında lütfen ilgileninn

banner165