Başhekim'den MHRS ve ultrason açıklaması

Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr Sinan Zehir, vatandaşların yoğun şikayetlerine neden olan MHRS ve ultrason konusunda açıklama yaptı.

28 Şubat 2022 Pazartesi 15:46
Başhekim'den MHRS ve ultrason açıklaması

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr Sinan Zehir, yerel basının temsilcileri ile ilk kez bugün bir araya geldi.

Sağlık Müdürü Dr. Ömer Sobacı ve Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. İhsan Demirbaş’ın katılımıyla  başhekimlik salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başhekim Zehir, hastanede randevularda yaşanan aksaklıkların azaltılması amacıyla daha önceden devam eden mesai dışı poliklinik uygulamasına 12 branşı daha ilave ettiklerini açıkladı.

Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sinan Zehir, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ve uzun tarihli ultrasyon randevularına ilişkin açıklama yaptı.

Öncelikli hastalara aynı gün içerisinde ultrason hizmeti verildiğini belirten Zehir, konuşmasında şöyle dedi:

ULTRASON İÇİN HİZMET ALIMI FORMÜLÜ

"Aralık ayında yaklaşık 4 bin 500 hastaya, Ocak ayında 4584 hastaya, Şubat ayında ise 5 bin 150 hastaya ultrason hizmeti verildi. Acil ve öncelikli hastalar kesinlikle bekletilmiyor. Hemen aynı gün içerisinde ultrason çekilmektedir. Ultrasonografisi çekilen günlük hasta sayısı artırılmakla birlikte burada çalışan radyoloji uzmanlarımızla görüşülerek mesai dışı çalışmaları sağlanmıştır. Nöbet sonrası da ayrılmayıp ultrasonografi hizmeti vermeleri sağlanarak buradaki iyileştirmeyi artırmaya gayret ettik. Üst düzey ultrasonografi cihazı ile hizmet veriyoruz. Önümüzdeki süreç içerisinde ultrasonografik hizmet alımı hayata geçilerek sorunun tamamının çözülmesi planlanmaktadır."

12 BRANŞTA DAHA MESAİ DIŞI POLİKİLİNİK

Hekimlerin sadece polikliniklerde hizmet vermediğini, bunun da MHRS'de bazı aksaklıklara yol açtığını belirten Zehir, şöyle devam etti: "MHRS tanımlamadığımız, aktif olarak kendisinden MHRS alınamayan hiçbir hekimimiz bulunmamaktadır. Ancak hekimler sadece poliklinik hizmeti vermiyor. Bir kısmının belirli günlerde ameliyatları var. Sağlık kurulunda görevlendirmeler oluyor. Bu alanlarda görevlendirilince aktif poliklinik yapan hekim sayısında diğer zaruri işlemlerin yapılmasından dolayı bir azalma söz konusu. Bunun dışında bir kısmı koronavirüse yakalanıyor. Polikliniği tamamlayamıyoruz. Bunlarda bazı eksikliklere ve aksaklıklara yol açabiliyor. Mart ayı itibariyle hastanede 12 branşta daha mesai dışı poliklinik hizmetine geçilecek. Mart ayı itibariyle polikliniklerdeki aksaklığı giderebilmek için birçok branşımızla birebir görüşerek, arkadaşlarımızın mesai dışı poliklinik yapmasını da sağlayabildik. Beyin cerrahisi, cildiye, fizik tedavi, gastroenteroloji, göz hastalıkları, dahiliye, kulak burun boğaz, kadın doğum, plastik cerrahi, psikiyatri, ortopedi ve travmatoloji ile radyolojide de Mart ayında bu branşların tamamında da mesai dışı polikliniklerimiz aktif olacak."

Başhekim Sinan Zehir'in konuşmasından öne çıkan başlıklar:

GÜNLÜK 6 BİN 663 KİŞİYE POLİKLİNİK HİZMETİ

Hastanemizde günlük ortalama 6 bin 663 kişiye poliklinik hizmeti vermekteyiz. Acile de yaklaşık günlük ortalama bin 300, bin 500 kişi arasında hasta başvurmaktadır. Aralık 2021’de poliklinik muayene sayımız 95 bin 222 iken Ocak 2022’de bu rakam 139 bin 942’ye yükselmiştir. Acil serviste de Aralık 2021’de 48 bin 537 hastaya hizmet verilmişken, Ocak 2022’de bu rakam 50 bin 294’e ulaşmıştır. Çorum’da acil servise müracaat Türkiye ortalamasından çok daha fazla gerçekleşmektedir. Ocak ayında il dışına sadece 11 hastayı sevk ettik. Yani başvuran hastalarımızın tamamına yakınının tedavisini hastanemizde gerçekleştirmişiz.

ONKOLOJİ’YE AYLIK 1400 HASTA BAŞVURUSU

Onkoloji Merkezi’nin temeli atıldı. Onkoloji polikliniğimize aylık ortalama 1400 hasta başvuruyor. Bu hastalardan 498’ine kemoterapi veriliyor. 2021 yılı içerisinde yaklaşık 900 hastanın tanısı da hastanemizde konularak tedavileri başlatıldı. Tamamı Çorum’dan değil, çevre illerden gelenler de var. AMATEM’de Ocak ayı itibariyle 106 poliklinik hastası değerlendirmekte. 21 hastamızda yatarak tedavi oluyor. Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde ise 527 hastanın birebir takibi yapılmaktadır.

MHRS ARTI 18 TANIMLANIYOR

Mevcut hekim sayımızla ayakta MHRS uygulamasıyla da artı on sekiz MHRS tanımlıyoruz. Bunun dışında da her hekimimiz randevu alamamış, köyden gelmiş ya da başka şehirlerden yönlendirmiş hastaları da kabul ediyor.

TÜRKİYE’NİN EN AKTİF MERKEZİ

Biz buradaki hizmetin kalitesini artırabilmek, hastalarımızın ulaştıkları zaman daha hızlı hizmet alabilmeleri için bazı düzenlemeleri peyderpey hayata geçiyoruz. Türkiye’nin aktif tek diyabetik ayak merkezi bizde. Buradaki hastalarımızın çoğu şehir dışından geliyor. Buradaki arkadaşlarımızın da tamamının koronavirüse yakalanması bazı aksaklıklara yol açtı.

TEDAVİYE ENGEL İLAÇ SORUNU YOK

Şu an itibariyle hastanemizde tedavi aksamasına yol açacak ya da tedaviyi engelleyecek hiçbir ilaç sorunumuz yoktur. Aynı etken maddeli bazı ilaçların birden çok piyasa isimleri vardır. Bu ilaçların bir kısmının piyasa isimleri farklı olanlar, o isimle piyasa da yoktur.

TÜRKOVAC, BİONTECH VE SİNOVAC, HEPSİ VAR

Elimizde koronavirüsü ortadan kaldıracak herhangi bir ilaç yok ama koronavirüsten korunmak için aşımız var. Hem Türkovac, hem BioNTech hem de Sinovac aşımız hastanemizde mevcuttur. Günlük 2 bin, 2 bin 500 kişiye aşı yapacak kapasitemiz var. İhtiyaç halinde 2,3 katına artırabiliriz ama şu an da bu kapasitenin çok daha altında insan aşı için başvurmakta. Çorum’da koronavirüs artışı açısından ilk 10 il arasında olmasının en temel sebebi budur.

Son Güncelleme: 28.02.2022 16:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Saglikci 2022-03-01 10:05:33

Ömer sobacı ile yanındaki olduğu sürece hastanede inanın kimse gönül ferahlığı ile çalışmaz..görevde tutanlara yazıklar olsun..hastaneye müdür getirdiler.liyakat yok sadece Emir kulu olduğu için müdür yaptılar..

Misafir Avatar
el insaf'a 2022-03-26 22:15:47 @Saglikci

başhekim daha önce de başhekimdi ve başarısızlıktan dolayı görevden alınmıştı.ne demek ne suçu var. ama ihsan ve sobacı ya da elbetteki bu durum niye böyle diye sormak gerekir.

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
El İnsaf 2022-03-06 00:22:25 @Saglikci

Başhekim yeni göreve başlamış onun ne suçu var, ömer sobacı dan önce hastanelerin yıllardır başkanlığını yapan dr. ihsana sormuyor musunuz bu durum niye böyle diye.

Beğenmedim! (7)
Avatar
gerçek çorumlu 2022-02-28 16:18:45

ultrasyon çekecek doktoru başhekiim yardımcısı yapıp hastaları madur etmişiniz.daha ne konuşuyorsun.

Misafir Avatar
Çözüm Önerisi 2022-03-03 20:00:05 @gerçek çorumlu

Sayın Valimiz veya görevlendireceği bir kişinin başkanlığında il müdürü,hastane yöneticileri,ultrasyon doktorları, vatandaşlar,ilimizde siyasetle uğraşan partilerin temsilciler vs bu konuda söylecek sözü olan herkesin katılımıyla bir toplantı yapılması ve ortak akılla bir çözüm bulunacağını düşünüyorum.

Beğenmedim! (11)
Misafir Avatar
Banu 2022-02-28 22:03:06 @gerçek çorumlu

50 mi ? 8 saatte 8 hasta baksa yeter.İş yükünü hafifletir.

Beğenmedim! (2)
Misafir Avatar
4 ay sonrasına Sıra bekleyen hasta 2022-02-28 21:04:49 @gerçek çorumlu

Masa başında mesai tamamlayacağına Günlük 50 hastanın ultrasyonunu çekse sorun kalmaz.

Beğenmedim! (2)
Avatar
Md 2022-02-28 16:39:02

Başhekim diye konulan kişiye bak Bizim çorumda hastaneden hiçbişey olmaz Biz daha çok ankaraya samsuna gideriz

Avatar
hasta 2022-03-01 06:56:09

Hastaların sıra konusunda Çok sıkıntı çektiği şu günlerde idarecilik görevinden affını isteyip ait olduğu yere(ultrasyona) geçip,hastaların mağduriyetinin giderilmesine bir nepze olsada katkı vermelidir.Doğrusu da olması gerekende budur.Saygılar.

Avatar
Bay Recep'in saglik sistemi 2022-02-28 19:00:18

Birilerinin sayesinde bashekim olup, il muduru olup bos bos konusmayin. Mhrs'den randevu alinmiyor, alinsa da doktorlar ciddi muayene etmiyor. Gecen genel cerrahiden uzun ugraslar sonucu randevu aldik. Doktor yerinden bile kalkmadi , burada ultrason sirasi 6 aydan once gelmez, ozel hastaneye gidin, dikkat edin kanser olabilirsiniz dedi. Hadi benim imkanim var ozele gidiyorum, ya imkani olmayanlar naapsin.

Avatar
Vatandaş 2022-02-28 19:28:13

Sallamayın arkadaş. Hastaneye inme bölümü açın. Günlük en az 2 3 hasta geliyo inme sebebiyle. Anjiyo yapılması beyin damarının açılması lazım hemen. Ama samsuna ankaraya gönderiyorsunuz kimisi şansına yetişiyor çoğu ya ölüyor yada kötürüm kalıyor. Hastanede olmazsa olmaz bu açılmalı çıkıp show yapmayın yazık çorumlu ya.

Avatar
BU NASIL HADTANE 2022-02-28 18:19:12

Böyle bir hastane insanı ancak hasta eder. Hastaneye otoparklardan giriş yapılamıyor,beygir misali dön babam dön yine de iç ve dış alanlarda park yeri asla yok. Arabayı terminale bırakıp hasta hasta yürüyebilirsek hastaneye ancak ulaşılıyor. Girişte danışmada inanın ki çoğu zaman memur yok. Olan memurda size öcü gibi bakıyor. Elinden gelse cevap vermeyecek. MHRS ye gelince 4 aydır sıra alamadığım bölümler var. İleri tarihli talep oluşturuyorum ama nafile. Kendileri bunu çok iyi biliyor. Şikayetler boşuna değil. Vatandaş ne diyorsa doğrudur. Hizmet etmek için ordasınız. Bizim vergilerimizle çalışıyorsanız işinizi yapacaksınız. Sorunları çözemiyorsanız İDARECİLİĞİ BIRAKACAKSINIZ. Sorunları görmemek için kör olmak lazım. MESAŞ DIŞI mhrs diyip duruyorsunuz ama sözde oda. Nerden bakarsan bak REZALET BŞR LAMU HASTANELERİ. Çoruma yakışmıyor. LİYAKATİNİZ EKSİ 100.

Avatar
HAKKA TAPAN 2022-02-28 20:51:37

Öncelikle böyle bir toplantı yapmak Tüm eleştiri konularının varlığını tasdik etmiştir.Ayrica bu tarz bir toplantı işlerin düzelmesi için bir adım olarak görüyorum.Elestirmek yapılmak istenenleri engellemek değildir.Yapici eleştiri yapmak ve elestriyi dikkate almak kaliteyi artırır.Benim naçizane fikrim Dr azlığı muhakkaktır.Ancak bundan sürekli şikayet etmekte sonuca ulaştırmaz.Dr Larin mesai saatleri daha verimli düzenlenebilir.Bina lokasyonu bunun en büyük engelleyicisidir.Corumda insanları kapı açıldığında amiyane tabirle içeri dalacak ve bununla bir sonuç elde edecek duruma getirirsen.İnsanlarda dalar.Dr kapisinin önünde hasta olmamalı Dr kapısının önüne hasta numaratör ile gelmelidir.hasta muayene,hasta sonuç gösterme sağlık raporu konulari basit bir sekilde düzenlenebilir.