Belediye maske üretimine sponsor oldu

Çorum’un Sungurlu ilçesinde bir öğretmen 3 boyutlu yazıcı ile siper maske üretimine başlarken, belediye sponsor oldu.

31 Mart 2020 Salı 09:54
Belediye maske üretimine sponsor oldu

Çorum’un Sungurlu ilçesinde bir öğretmen 3 boyutlu yazıcı ile siper maske üretiyor.

Sungurlu Belediyesi evinde kurduğu mini atölyede  3 boyutlu yazıcı ile siper maske üreten Şehit Mahmut Peşmen Ortaokulu Matematik öğretmeni Muhammed Gülmez’e sponsor oldu.

Sungurlu Belediyesi’nde yapılan açıklamada, koronavirüse karşı mücadele yürüten belediyenin sağlık çalışanlarının ve vatandaşların sağlığını korumak için çalışmalarını her alanda sürdürdüğü belirtilerek, “Kendi imkânları ile evinde üç boyutlu (3D) yazıcılarla, sağlık çalışanları için yüz maskeleri üretmeye başlayan eğitimci Muhammed Gülmez’le iletişime geçilerek malzeme desteği sağlamaya başladık. Üretilen maskeler, doktor ve hemşirelerin kullanması için ücretsiz bir şekilde Çorum merkez ve ilçe hastanelerine ulaştırılacak. Gülmez, aynı zamanda Türkiye genelinde faaliyet gösteren #3BoyutluDestek projesi Çorum sorumlusu. Sağlık çalışanlarımız 3boyutludestek.org adresinden talepte bulanabilirler. Ayrıca projeye destek vermek isteyenler de aynı site üzerinden bu kolektif üretim hareketine katılabilirler.” denildi.

Öğretmen Muhamed Gülmez ise Sungurlu Devlet Hastanesi dahil olmak üzere Çorum genelinde 100’den fazla siperi ücretsiz şekilde sağlık çalışanlarına ulaştırdığını bildirdi.

Belediye Başkanımız Abdulkadir Şahiner de, "Maalesef bir virüsle mücadele içindeyiz. Sungurlu Belediyesi olarak özverili sağlık çalışanlarımıza destek olmak adına Muhammed Bey’le iletişime geçtik ve birlikte çalışmaya karar verdik. Bu maskeler sağlık çalışanlarını özellikle hastayla temas oldukları zaman, herhangi bir hastanın hapşırmasında ya da nefesiyle bulaşmasını önlemek için bir nevi siper amaçlı yapılmış maskelerdir. Sayın hocama da emekleri ve özverisi için teşekkür ederim" dedi.

Son Güncelleme: 31.03.2020 09:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Xx 2020-03-31 10:32:34

ALLAH razı olsun