Biletsiz bindi, cezadan kurtulamadı

Çorum'dan Ankara'ya seyreden yolcu otobüsünde koronavirüs testi pozitif çıkan bir yolcu yakalandı. Otobüs firmasına ve yolcuya ceza uygulandı.

23 Eylül 2021 Perşembe 10:13

Kırıkkale'de Covid-19 PCR testi pozitif olan kadın, biletsiz olarak otobüste seyahat ederken polise yakalandı. Yurtta karantinaya alınan kadına ve otobüs firmasına 4 bin 50'şer lira idari para cezası uygulandı.

Çorum'dan Ankara'ya yolcu taşıyan bir otobüs, Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinde trafik kontrol noktasında durduruldu. Polis ekiplerince Covid-19 tedbirleri kapsamında sürücü ve yolcuların HES kodu sorgulaması yapıldı. Otobüste seyahat eden Sevda D.'nin (48) Covid-19 PCR testinin pozitif olduğu tespit edildi. Polis, durumu İl Salgın Denetim Merkezi ekiplerine bildirdi. Trafik kontrol noktasına gelen filyasyon ekipleri, karantina kuralını ihlal eden Sevda D.'ye ve HES kodu sorgulamadan biletsiz olarak yolcu alan otobüs firmasına 4 bin 50'şer lira ceza yazdı.

İHA

Son Güncelleme: 24.09.2021 12:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cafer 2021-09-23 10:40:19

sanki bütün suç binen yolcununmuş gibi algı yaratmayın. otobüs firması neden almıs neden kontrolleri yapmamış diğer yolcuları neden riske sokmuş bunları sorgulayan yok yazık.

Avatar
vatandaş 2021-09-23 11:20:09

Eğer firma birden fazla ihlal yaptıysa trafikten men cezası verilmeli, bir süre yolcu taşıyamasınlar, o zaman görelim ihlal yapabiliyorlar mı bir daha.

Avatar
Hüseyin 2021-09-23 12:01:00

Ceza daha fazla olmalı bile bile başka insanların ölümüne sebep olmak bu insanlara ALLAH akıl versin

Avatar
adsız 2021-09-23 12:34:53

Bu kişi covit testinin pozitif olduğunu bilmiyormuymuş.Otobüse biniyor.Kaç kişinin hayatını riske atacağını kul hakkını ihlal ettiğini bilmiyormuymuş.Aynı şekilde bu firma bu kişiyi otobüse neden nereden almış.Bu kişinin temas ettiği kişiler.
Birde şunu öğrenmek istiyorum.Bu zamana kadar kaç kişiye maskesiz.Sosyal mesafeyi korumama.Pozitif olduğu halde sokağa cikma vb.ceza kesilmiş Bunun nekadari tahsil edilmiş bu konunun ilgililerce açıklamasını istiyorum.Şeffaf olmakta yarar var.