Bir haftada 29 kişi yakalandı

Çorum Valiliği İl Salgın Denetim Merkezi Ekipleri bir haftada 29 kişiyi izolasyon kurallarına uymadıkları için yurda yerleştirdi.

11 Aralık 2020 Cuma 11:10
Bir haftada 29 kişi  yakalandı

Çorum Valiliği İl Salgın Denetim Merkezi Ekipleri çalışmalarını aralıksız devam ediyor.

Yapılan açıklamaya göre, 3-10 Aralık tarihinde merkez ve ilçelerinde 57 adet ihbar alındı. Bu ihbarların 1’i  asılsız çıkarken, geriye kalan 56 ihbar Mahalle Denetim Ekipleri’mize bildirilerek gerekli işlemler yapıldı. Bununla birlikte yine merkez ve ilçelerinde 25 bin 778 kişi denetlendi. Ayrıca denetim ekiplerince 11 bin 066 işyeri ve kişiler gerek gelen ihbarlar neticesinde gerekse resen kontrol edildi.  Gerekli uyarılar yapılarak ve izolasyon kurallarına uymayan kişilere tutulan 132 adet tutanak İl Hıfzıssıhha Kuruluna gönderildi. Maske, temizlik ve mesafe kurallarını ihlal eden 134 işyeri ve kişiler için birinci ihlal uyarısı yapıldı.

İl Salgın Denetim Merkezi Saha Denetim ekipleri son bir hafta içinde evlerinde izolasyonda olmaları gerekirken izolasyon kurallarına aykırı hareket eden 29 kişiyi tutanakla tespit ederek karantina yurduna yerleştirdi. 13 kişinin ise kalan izolasyon sürelerini tamamlamak üzere yurtta karantinası devam ediyor.

Son Güncelleme: 11.12.2020 17:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.