Bir musibet bin nasihatten iyidir

Koronavirüs süreci bize şunu bir güzel tecrübe ettirdi; Çorum'un acilen ikinci bir hastaneye ihtiyacı var

19 Mayıs 2020 Salı 00:31
Bir musibet bin nasihatten iyidir

MUSTAFA DEMİRER

Koronavirüs sürecinde tecrübe ettiklerimiz, bize atalarımızın ‘bir musibet bin nasihatten yeğdir’ sözünü fiilen yaşattı. Koronavirüsle birlikte tek sağlık kuruluşuna sahip oluşumuzdan kaynaklı yaşadıklarımız tam da bize bu atasözümüzü söylettiriyor maalesef.

Bilindiği gibi Cumhurbaşkanlığı’nın normalleşme takvimi çerçevesinde 1 Haziran’dan itibaren hastanelerde uygulanan salgın tedbirlerinin gevşetilmesi planlanıyor. Plana göre pandemi hastanelerinin sayısı kademeli olarak azaltılacak, diğer hastaneler hazirandan itibaren koronavirüs öncesindeki gibi hasta kabul edebilecek.

TEK SAĞLIK KURULUŞU

Çorum özelinde tek sağlık kuruluşumuz Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi koronavirüs salgını sonrasında hem normal hem pandemi hastanesi olarak hizmet verdi. Hastanenin alt yapısı, yatak kapasitesi, hekim kadrosu ve en önemlisi kentte başkaca benzer bir yapıya sahip sağlık kuruluşunun olmaması da bunda etkendi. Bu dönemde acil durumlar dışında mecbur kalınmadıkça koronavirüs teşhis ve tedavisi dışında hasta kabulünün minimum düzeyde kalması çağrıları dahi yapıldı.

İKİNCİ HASTANEMİZ OLSAYDI…

Oysa birçok ilde olduğu gibi Çorum’da da ikinci bir hastanemiz olsaydı pandemi hastanesi ayrı, normal hastalara sağlık hizmeti sunan hastanemiz farklı olur, daha elverişli şartlarda sağlık hizmeti sunulabilirdi. Birden fazla hastaneleri olan komşu iller Yozgat, Tokat ve Kırıkkale’de olduğu gibi…

BİR MUSİBET, BİN NASİHATTEN YEĞDİR

Özetle; şimdi hastanelerde normalleşme sürecine girilirken -Allah korusun- yakın gelecekte yaşanabilecek benzer olağanüstü durumlara karşı Çorum’da ikinci bir hastanenin hayata geçirilmesinin önem ve aciliyetinin yaşanarak tecrübe edildiği kanaatindeyim. Bu tecrübeden sonra üstüne vazife düşenlerin normalleşme sürecinde öncelikli olarak ikinci hastanenin devreye girmesi için çabalarını artırmasını bekliyoruz doğal olarak.

6 POZİTİF, 45 ŞÜPHELİ

Bu arada Çorum'un koronovirüs tablosu ile ilgili son tabloyu paylaşalım; Çorum’un önceki gün itibariyle koronavirüs vaka sayısının 6 pozitif, 45 şüpheli olduğu belirtildi.
Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen tedavi süreci kapsamında halihazırda solunum cihazına bağlı (entübe) veya yoğun bakım hastası bulunmaması da sevindirici bir haber. 

 

Son Güncelleme: 21.05.2020 13:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tuncay 2020-05-19 12:25:07

salgımn döneminde eski hastanenin önemi daha iyi anlasıldı.3 yıldır güvenlikciler boş binada nöbet tutuyorlar.çok yazık.

Avatar
Hastane 2020-05-19 02:07:18

Güzel bir yazı olmuş teşekkürler, umarız yetkililer dikkate alıp üzerlerine düşenleri yaparlar.

Avatar
Burhan 2020-05-19 10:23:55

700 yataklı hasteneyi yapınca 600 yataklı olanı kapatmak ben yaptım oldu mantığının ürünü . Siyasete işten anlamayan sadece çerçici Dükkanı işletenleri getirirseniz böyle olur.

Misafir Avatar
Hastane lazımdır 2020-05-19 13:07:12 @Burhan

Yapılacak ilk seçimde işaret ettiğiniz şahıs büyük ihtimal listede olmayacak.Yeni ikametgahı Ankara mı olur?Yoksa İstanbul mu?Tercihe bağlı...

Beğenmedim! (8)
Avatar
Harekete,harekete,geçmek lazım 2020-05-19 10:50:43

Yetmişli yılların başında yapılmış bir hastane var.Etrafı da gelişmeye açık,tarım arazisi üzerine üniversite hastanesi yapıp,eski binaya paydos verenler,ikinci hastanenin ihtiyaç olduğunu bilmezler mi?İhtiyaç varsa neden harekete geçmezler?

Avatar
İLHAN 2020-05-19 10:52:58

Çorum lu eski hastanesinin yerini 2.hastane olarak istiyor .GÜZEL BİR PLAN İLE YENİDEN TAM TEŞEKKÜLLÜ HALE GETİRİLEBİLİR

Avatar
45 günde hastane yapanlar... Çorum üvey evlat 2020-05-19 12:04:02

İstanbul Atatürk havaalanına 45 günde devasa hastane yapan hükümet, Çorumda hali hazırda var olan ve kapalı tutulan hastaneyi 1 haftada açabilir. AMA NAFİLE, ÇORUMLU ÜVEY MUAMELESİ GÖRÜYOR. Amasya, Yozgat, kırığın kaleden KÜÇÜĞÜZ DEMEKKİ BUNA REVA GÖRMÜŞLER BİZİ. ÇOK YAZIK...

Avatar
Adil 2020-05-19 00:41:47

Teşekkürler mustafa bey önemli bir konuya değinmişsiniz her zamanki gibi.

Avatar
Atsız 2020-05-19 00:55:24

Zamanda Bin nasihat ile öğrenmeyeler, musibet ten öğrenecekler ise yazan kitabı okuyacak okuma-yazma bilen çoktur